Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κρητικά Σπανακοπιτάκια

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
Μισή κούπα του τσαγιού ρακί
1 ποτηράκι της ρακής ξύδι
2 πρέζες αλάτι
Νερό (όσο σηκώσει)

Για τη γέμιση

1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κομμάτια άγριο πράσο σε πολύ λεπτές φέτες
Μισή μαραθόριζα ψιλοκομμένη
Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα κύμινο

Κρητικά Σπανακοπιτάκια

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτετε νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το ζυμάρι. Έπειτα, ανοίγετε λεπτό φύλλο στο πάχος που θέλετε και κόβετε με ένα ποτήρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε, τα στρογγυλά φύλλα της ζύμης. Τσιγαρίζετε σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά μέχρι να ψηθούν, εκτός από το σπανάκι που το προσθέτετε στο τέλος. Το αφήνετε να μαραθεί και προσθέτετε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Βάζετε την γέμιση να στραγγίξουν τα υγρά και στη συνέχεια βάζετε τη γέμιση στη μέση, στο φύλλο της ζύμης, διπλώνετε και δίνετε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσει.

Κρητικά Σπανακοπιτάκια

Τα σπανακοπιτάκια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά.