Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τυρόπιτες Πάτμου

Για το φύλλο

1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 φλ. του καφέ ζάχαρη
300 γρ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ανθόνερο
Λίγη κανέλα

Για γέμιση

800 γρ. μυζήθρα Πάτμου
800 γρ. φρέσκο τυρί Πάτμου
16 αυγά

Τυρόπιτες Πάτμου

Ζυμώνετε όλα τα υλικά για να φτιάξετε τη ζύμη της τυρόπιτας. Μόλις τη ζυμώσετε, την αφήνετε λίγο να «ξεκουραστεί» και στη συνεχεία ανοίγετε ένα φύλλο πάχους 5 χιλιοστών, το οποίο στρώνετε σε ειδικές στρογγυλές φόρμες. Παράλληλα, τρίβετε ντόπια μυζήθρα 800 γρ. και 800 γρ. ντόπιο τυρί, τα οποία ανακατεύετε με 15 αυγά. Έπειτα, βάζετε 1 κουταλιά της σούπας ντόπιο σπιτικό ανθόνερο και λίγη κανέλα. Μετά, αφού στρώσετε το φύλλο, προσθέτετε τη γέμιση στις φόρμες.

Τυρόπιτες Πάτμου

Το ψήνετε για 50 λεπτά στους 200C.