Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τυρόπιτα Χαλκιδικής

3 κούπες αλεύρι
1 κούπα νερό

Για τη γέμιση και την κρέμα

3 αυγά
400 γρ. φέτα
1 κουταλάκι αλάτι
300 ml γάλα
Κρέμα γάλακτος
Ηλιέλαιο
Αλεύρι
Πιπέρι

Τυρόπιτα Χαλκιδικής

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και μετά το νερό και ακολούθως πλάθετε μέχρι να γίνει ζύμη. Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» λίγο και μετά με τη ζύμη, ανοίγετε τρία φύλλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα, τα αυγά, το αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, ενώ σε ένα άλλο μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα λίγο ηλιέλαιο και μίση κούπα αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Έπειτα, ρίχνετε τη γέμιση στο μπολ με την κρέμα και συνεχίζετε το καλό ανακάτεμα. Κατόπιν, βάζετε το ένα φύλλο κάτω, μετά το μείγμα και τέλος τα δύο φύλλα από πάνω.

Τυρόπιτα Χαλκιδικής

Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά.