Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μπρούστουλα Άνδρου

Για το χωριάτικο φύλλο

300 γρ. αλεύρι σκληρό ή σταρένιο
½ κ.γλ. αλάτι
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 φλ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

1 κιλό τυρί φρέσκο (φέτα, μυζήθρα, ανθότυρο ή μείγμα όλων) χοντροτριμμένο
6 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
⅓ φλιτζανιού λάδι
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Μπρούστουλα Άνδρου

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι και ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση, όπου ρίχνετε το αλάτι, το λάδι και το ξίδι. Προσθέτετε το νερό τμηματικά και ζυμώνετε μέχρι να προκύψει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά, ενώ σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.

Σε μια επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε ένα φύλλο, στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Το φύλλο δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Λαδώνετε το ταψί, στρώνετε μέσα το φύλλο και απλώνετε από πάνω τη γέμιση.

Μπρούστουλα Άνδρου

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για περίπου μια ώρα.