Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κασόπιτα

100γρ. πρόβειο βούτυρο
80 ml ελαιόλαδο
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250ml χλιαρό γάλα
250ml γιαούρτι, στραγγιστό
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γ. μέλι
600γρ. θρυμματισμένη φέτα
4 αυγά
1 κοφτό κ.γ. αλατοπίπερο
1 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα

Κασόπιτα

Λιώνετε το βούτυρο μέσα σε ένα μπρίκι με μέτρια φωτιά, προσθέτετε ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C, λαδώνετε το ταψί με λίγο από το μείγμα βουτύρου και το βάζετε στον φούρνο για 5 λεπτά προκειμένου να ζεσταθεί καλά. Χτυπάτε με σύρμα τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα και κατόπιν προσθέτετε αλεύρι, γιαούρτι, γάλα, τη μισή ποσότητα από το μείγμα βουτύρου που απέμεινε, το ξύσμα, το μέλι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και όταν σχηματιστεί πηχτός χυλός ρίχνετε τη μισή ποσότητα της φέτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Έπειτα βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, χύνετε με ομοιόμορφο τρόπο τον χυλό, σκορπίζετε την υπόλοιπη ποσότητα της φέτας και του μείγματος του βουτύρου και πασπαλίζετε το σουσάμι.

Κασόπιτα

Ψήνετε στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.