Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Mavromichalai

Το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Μαυρομιχάλαι» στέκεται αγέρωχο στο κέντρο του Λιμενίου, προσφέροντας στους επισκέπτες του ένα συνδυασμό σύγχρονης πολυτέλειας και παραδοσιακής μανιάτικης αισθητικής.

Στεγάζεται στον ιστορικό πύργο που πιθανολογείται ότι θεμελιώθηκε το 1762 από τον Πιέρο Μαυρομιχάλη και αποτέλεσε την πρώτη κατοικία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ηγεμόνα της Μάνης και πρωτεργάτη της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Το Υπουργείο Πολιτισμού με νόμο ανακήρυξε το πυργόσπιτο ως διατηρητέο κτίριο μοναδικής ιστορικής κληρονομιάς, ενώ η αναστύλωση του πυργόσπιτου ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2007.

Mavromichalai

Το ξενοδοχείο σερβίρει κλασικό μανιάτικο πρωινό, το οποίο βασίζεται σε αγνά τοπικά υλικά, διαλεγμένα καθημερινά από την αγορά της Αρεόπολης και την γύρω περιοχή. Το πρωινό είναι ενδεικτικό και διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχικότητα και τη διαθεσιμότητά των προϊόντων.

Προσφέρονται φασκόμηλο και μελισσόχορτο Μάνης, τσάι του βουνού, ελληνικός καφές, φρεσκοστυμμένος χυμός, χωριάτικο ψωμί με προζύμι, παξιμάδια, κουλούρια προζυμιού (με λάδι και σουσάμι), ρολάκια κανέλας (με καστανή ζάχαρη ή μέλι και σταφίδες), μηλοπιτάκια, θυμαρίσιο μανιάτικο μέλι, ταχίνι, σπιτικές μαρμελάδες, σπιτική κρέμα σοκολάτας, πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι Πελοποννήσου, τυριά (όπως σφέλα Μάνης και φέτα Λακωνίας) και αλλαντικά (ξεχωρίζει το χωριάτικο λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι ή σύγκλινο βρασμένο σε κανέλα και πορτοκάλι), σπιτικές πίτες ή φλογέρες με διάφορα συστατικά, λουκουμάδες, χαλβάς, ριγανάδα, ντάκος με κάπαρη και ελιές Μάνης, παρασκευές φρέσκων αυγών, φρέσκια φρουτοσαλάτα κ.ά.

13711

Mavromichalai

Διεύθυνση:ΛΙΜΕΝΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τηλέφωνο:27330 52400
Ιστότοπος: http://www.mavromichalai.gr

Mavromichalai

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.