Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Kouriton House

Στο ξεκίνημα του μονοπατιού από τα Τζανακιανά προς την Ελεύθερνα, στο κέντρο της Κρήτης, στις βορειοδυτικές υπώρειες του Ψηλορείτη, προβάλλει το Σπίτι των Κουρήτων, ένα πετρόκτιστο, αγροτικό αρχοντικό του 18ου αιώνα που αποκαταστάθηκε από την ιδιοκτήτρια, Αναστασία Φρυγανάκη, ως παραδοσιακό κατάλυμα και έδρα του πολιτιστικού οργανισμού «Το Σπίτι των Κουρήτων» και του Οικομουσείου Κουρητία Οδός.

Διαθέτει 7 υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 4 άτομα, σαλόνι, γωνία internet, βιβλιοθήκη, υποδομή για παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού κλπ.

Kouriton House

Στο Σπίτι των Κουρήτων, προσφέρεται το μυλοποταμίτικο πρωινό, το οποίο στηρίζεται στα βασικά στοιχεία της κρητικής διατροφής που είναι το λάδι, το σιτάρι, το κρασί (η αγία τριάδα), καθώς και τα άγρια χόρτα, τα όσπρια και τα βότανα της Ιδαίας Γης του κάτω Μυλοποτάμου.

Το πρωινό σερβίρεται από τις 9:30 έως τις 11:00 π.μ. στο «φουρνόσπιτο», όπου υπάρχουν χρηστικά αντικείμενα όπως πήλινες ζυμωτολεκανίδες, πέτρινοι χειρόμυλοι, αποθηκευτικά πιθάρια, μελοκούρουπα κ.ά. που ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά του σπιτιού – ιστορικού μνημείου του 18ου αιώνα.

Επίσης, στο χώρο αυτό υπάρχουν βιβλιοθήκες με υλικό πλούσιο για διατροφή, μαγειρική, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Μυλοποτάμου. Το πρωινό προετοιμάζεται από την Αναστασία και γυναίκες του οικισμού.

12621

Kouriton House

Διεύθυνση:Τζανακιανά Μυλοποτάμου, Ρέθυμνο
Τηλέφωνο:6945722052
Ιστότοπος: http://www.kouritonhouse.gr

Kouriton House

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.