Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Kazakos Guesthouse

Ο διώροφος ξενώνας Καζάκου βρίσκεται στη Δημητσάνα και στεγάζεται στο παλιό αρχοντικό της οικογένειας Καζάκου, που χρονολογείται από το 1851 και που διάφορα μέρη του χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα χρόνια ως μπακάλικο, αίθουσες δημοτικού σχολείου κ.ά.

Παράδειγμα της εξαιρετικής αρκαδικής αρχιτεκτονικής, με το μοναδικό πάντρεμα της πέτρας και του ξύλου, αναπαλαιώθηκε από τον ΕΟΤ στο πλαίσιο του προγράμματος για «τη διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα». Διαθέτει πέντε δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους με παραδοσιακή διακόσμηση, ενώ τα γήινα χρώματα και τα φυσικά υλικά κυριαρχούν στον χώρο.

Kazakos Guesthouse

Ο πρωινός μπουφές του ξενώνα Καζάκου σερβίρεται στο παλιό κατώι του σπιτιού, όπου παλιότερα λειτουργούσε μπακαλικο. Περιλαμβάνει διάφορα αρτοσκευάσματα (όπως χειροποίητο μαύρο ζυμωτό ψωμί και άσπρο με προζύμι από τον φούρνο του χωριού), φρέσκο βούτυρο της περιοχής, σπιτικές χειροποίητες μαρμελάδες, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, φρούτα εποχής, διάφορα τυριά από τοπικό τυροκομείο της περιοχής, ντόπιο γιαούρτι, αλλά και ντόπιο χοιρινό παστό. Επιπλέον, ο επισκέπτης αξίζει να δοκιμάσει τα φρέσκα αυγά σε ομελέτα ή τις πίτες με το χειροποίητο φύλλο, τις τηγανίτες με τοπικό μέλι, τη σπιτική μηλόπιτα με μήλα Τριπόλεως, αλλά και σπιτικό κέικ με καρύδια από τη Γορτυνία.

11550

Kazakos Guesthouse

Διεύθυνση:ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τηλέφωνο:27950 31660
Ιστότοπος: http://www.xenonaskazakou.gr

Kazakos Guesthouse

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.