Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Το Ελληνικό Πρωινό στο FVW Workshop 2019

Ελληνικό Πρωινό δοκίμασαν οι 200 συμμετέχοντες στο FVW Workshop 2019, την κορυφαία δράση για την ενδυνάμωση της Γερμανικής τουριστικής αγοράς, που έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, με στόχο τη γνωριμία τους με την αυθεντική Αθήνα, την Αττική γενικότερα και δη τους θησαυρούς που προσφέρουν.
Το workshop συντόνισε ο αρχισυντάκτης του FVW, κ. Klaus Hildebrand. Μίλησαν ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.Αλέξανδρος Βασιλικός, η κ.Ελένη Δημοπούλου από την Περιφέρεια Αττικής και πολλοί ακόμη φορείς του τουρισμού, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών tour operators και τουριστικών γραφείων της Γερμανίας.


Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Περιφέρεια Αττικής και το FVW με την ευγενική στήριξη του ΕΟΤ και την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Χορηγός μεταφοράς ήταν η Aegean. Χορηγός διαμονής το Athenaeum Intercontinental Athens Hotel. Χορηγός συνεδρίου το Wyndham Grand Athens hotel και Χορηγός επίγειων μεταφορών η TUI Hellas.

 

Το FVW Workshop πραγματεύτηκε θέματα, όπως πολιτιστική κληρονομιά, σύγχρονη πόλη, υποδομές διαμονής και συνεδρίων, ψυχαγωγία, γαστρονομία, παραλιακό μέτωπο, πανόραμα των νησιών. Έγιναν προτάσεις για short breaks, καθώς και για τη στρατηγική ανάπτυξης της Γερμανικής αγοράς.

Στο πλαίσιο απόκτησης βιωματικής εμπειρίας σε σχέση με την τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμό, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πλέον προνομιακή δράση του ΞΕΕ, το «Ελληνικό Πρωινό», καθώς τους περίμενε ένας χορταστικός και εκτενής μπουφές με γευστικά ελληνικά εδέσματα, όπως πλούσιες σαλάτες, ελληνικά τυριά, σφουγγάτο, λαχανοντολμάδες, στριφτάρια με χόρτα και τυρί, οσπριάδα, ρυζόγαλο, γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι, λουκουμάδες και σιμιγδαλένιος χαλβάς κ.α.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Αθήνας και της Αττικής, να γνωρίσουν τις τουριστικές υποδομές της περιοχής και τις δυνατότητες για ψυχαγωγία και αγορές.