Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ζυμαρόπιτα Ηπείρου

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τυρί φέτα
250 ml νερό
50 γρ. βούτυρο
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Ζυμαρόπιτα Ηπείρου

Αρχικά ανακατεύετε με ένα σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο. Έπειτα, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός. Βουτυρώνετε καλά το ταψί της κουζίνας και ρίχνετε σε αυτό το χυλό, τρίβετε από πάνω τη φέτα και βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια.

Ζυμαρόπιτα Ηπείρου

Τοποθετείτε τη ζυμαρόπιτα στον φούρνο και την ψήνετε στους 200C για 35 με 40 λεπτά.