Κερκυραϊκή Γιαουρτόπιτα

Συστατικά

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ. βούτυρο Κερκύρας
250 γρ. γιαούρτι
5 αυγά
300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
Ξύσμα από λεμόνι
1 βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα (σκόνη)

Προετοιμασία

Αρχικά χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα και στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το γιαούρτι, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού και χωριστά χτυπάτε καλά τα ασπράδια. Ρίχνετε το αλεύρι εναλλάξ με τα ασπράδια (λίγο ασπράδι και λίγο αλεύρι) στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε καλά και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Εκτέλεση

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Beta version