Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μπουγάτσα γλυκιά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι
500 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
500 γρ. νερό κρύο
20 γρ. αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

1 λίτρο γάλα
350 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά
1 λεμόνι
Λίγη κανέλα
Αχνη ζάχαρη

Μπουγάτσα γλυκιά

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ και ένα ποτηράκι ξίδι και τα ζυμώνετε όλα μαζί. Έπειτα, χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και την αφήνετε για 1 ώρα, ώστε να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει.

Κατόπιν τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια και ανοίγετε φύλλο. Τοποθετείτε το ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και αλείφετε με βούτυρο. Στο μεταξύ, ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα και το βούτυρο και τα αφήνετε να βράσουν. Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τα αυγά και το λεμόνι και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να πήξει. Ρίχνετε την κρέμα στο ταψί και μετά τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Χτυπάτε το αυγό με λίγο γάλα και αφού χαράξετε την μπουγάτσα σε κομμάτια, προσεκτικά για να μη περιχυθεί η κρέμα, αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και το γάλα.

Μπουγάτσα γλυκιά

Βάζετε την μπουγάτσα στον φούρνο, στους 200C για περίπου μισή ώρα και μόλις ψηθεί την πασπαλίζετε με κανέλα και άχνη.