Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Ξύσμα Πορτοκαλιού και Κανέλα

Συστατικά

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 γαρίφαλα
Ξύσματα από 2 πορτοκάλια

Προετοιμασία

Σε μία κατσαρόλα τοποθείτε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετείτε την κανέλα και το γαρίφαλο ώσπου το μείγμα να γίνει σιρόπι. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βαζετε το λάδι και το αφήνετε για 2-3 λεπτά ώσπου να κάψει. Κατόπιν, προσθέτετε το σιμιγδάλι και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας και μετά προσθέτετε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χύνετε το σιρόπι στο περιεχόμενο της δεύτερης κατσαρόλας, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύετε 3-4 λεπτά ώσπου να πήξει το μείγμα και το αδειάζετε στη φόρμα.

Εκτέλεση

Αφήνετε τη φόρμα να κρυώσει και την αποθηκεύετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Beta version