Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα Νάξου και σύκα Νάξου

200 γρ. φρέσκο βούτυρο Νάξου
6 αυγά
200 γρ. γιαούρτι Νάξου
350 γρ. αλεύρι farin up
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
200 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Σύκα ξερά και ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ντοματίνια

Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα Νάξου και σύκα Νάξου

Αρχικά χτυπάτε καλά το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε με το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι, ενώ μετά ρίχνετε πάλι αλεύρι. Κατόπιν, ανακατεύετε με κουτάλι την τριμμένη γραβιέρα και τα σύκα.

Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα Νάξου και σύκα Νάξου

Το ψήνετε στους 160C για 40 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί το γαρνίρετε με τριμμένη γραβιέρα, σύκα και ντοματίνια.

Beta version