Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Σφακιανές πίτες Ηρακλείου

Για το φύλλο

1 ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Λίγες σταγόνες λάδι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ανάλογο αλεύρι

Για τη γέμιση

Μισό έως 1 κιλό μυζήθρα (γλυκιά ή ξινή)
Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
Λάδι για το τηγάνισμα

Σφακιανές πίτες Ηρακλείου

Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Έπειτα, κόβετε μικρά κομμάτια με ένα καπάκι. Στη συνέχεια, λιώνετε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι μαζί με τη ζάχαρη και παίρνετε μια κουταλιά, την οποία την τοποθετείτε στα στρογγυλά κομμάτια, τα οποία διπλώνετε και κλείνετε καλά στις άκρες.

Σφακιανές πίτες Ηρακλείου

Τα ψήνετε σε καυτό λάδι και τα σερβίρετε ζεστά.

Beta version