Σφακιανές πίτες Χανίων

Συστατικά

500 γρ. μυζήθρα μαλακιά χανιώτικη (γαλομυζήθρα)
500 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές λάδι
1 ποτηράκι ρακή
1 ποτήρι νερό

Προετοιμασία

Αρχικά, βάζετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνετε έναν λάκκο και ρίχνετε μέσα το λάδι, την τσικουδιά και το νερό. Έπειτα, ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα μαλακό προς μέτριο ζυμάρι. Στο μεταξύ, παίρνετε τη μυζήθρα και τη λιώνετε με το πιρούνι. Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες και ανοίγετε μικρά φύλλα, μέσα στα οποία βάζετε από 1 κουταλιά μυζήθρα.

Μαζεύετε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο και καλύπτετε τη γέμιση φτιάχνοντας μια μικρή μπαλίτσα, την οποία ανοίγετε με τη βοήθεια του πλάστη σε διάμετρο περίπου ενός μεσαίου πιάτου.

Εκτέλεση

Τηγανίζετε τις πίτες μία μία σε καυτό τηγάνι, αφού το έχετε αλείψει με λίγο λάδι, γυρίζοντάς τις συνεχώς για να μην καούν. Έπειτα, τις περιχύνετε με μέλι και τις σερβίρετε ζεστές.

Beta version