Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πιπερόπιτα Πηλίου

Μισό κιλό φύλλο κρούστα (ή κουρού)
800 γρ. πιπεριές κέρατα
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
1 μικρό κρεμμυδάκι
Μισή κούπα τραχανά
1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
3 αυγά (το ένα για το άλειμμα του φύλλου)
300 γρ. φέτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Πιπερόπιτα Πηλίου

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες και μετά τα σοτάρετε σε λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα 2 αυγά και προσθέτετε τη ντομάτα, τον τραχανά, τη θρυμματισμένη φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν, προσθέτετε στο μείγμα τα υλικά που έχετε σοτάρει. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, στρώνετε τη μισή ποσότητα του φύλλου, προσθέτετε τη γέμιση και κλείνετε με το υπόλοιπο φύλλο. Έπειτα, αλείφετε το φύλλο με αυγό.

Πιπερόπιτα Πηλίου

Ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180C.