Τυρόπιτα από την Ήπειρο

Συστατικά

1 κιλό τυρί φέτα
5 αυγά
200 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 ½ κιλό φύλλο κρούστας

Προετοιμασία

Αρχικά, τρίβετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, το τυρί σε μικρά κομματάκια. Έπειτα ρίχνετε το γάλα και τα μισά αυγά και στη συνέχεια το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.

Όταν ετοιμαστεί η γέμιση, στρώνετε το ταψί με τα φύλλα κρούστας και απλώνετε πρώτα τη γέμιση και έπειτα τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας πάνω από τη γέμιση. Τέλος, χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά με λίγο γάλα, τα ρίχνετε πάνω από την τελευταία στρώση φύλλων και κόβετε την πίτα σε κομμάτια.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και έπειτα τοποθετείτε το ταψί στον φούρνο για 40 με 45 λεπτά.

Beta version