Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Αμυγδαλωτά Ρόδου

500 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλιά σιμιγδάλι
2 κουταλιές μέλι
Μισή κ.σ. μαστίχα κοπανισμένη
1 κομμάτι κανέλα
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη

Αμυγδαλωτά Ρόδου

Πρώτα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και στη συνέχεια ρίχνετε τα ασπρισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι, το μέλι και τη μαστίχα, προκειμένου να καβουρδιστούν. Αφού κρυώσουν, πλάθετε τα αμυγδαλωτά, βρέχοντας τα χέρια σας με το ανθόνερο, όπου έχετε βάλει και ένα κομμάτι κανέλας. Δίνετε στα αμυγδαλωτά σχήμα λουκουμιού και ακολούθως τα τοποθετείτε στο – πασπαλίσμένο με σιμιγδάλι – ταψί.

Αμυγδαλωτά Ρόδου

Τα ψήνετε για 10 λεπτά και όταν ετοιμαστούν, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα βάζετε δύο φορές σε ζάχαρη άχνη. Στη Ρόδο, τα αμυγδαλωτά σερβίρονται σε γάμους, αρραβώνες, καθώς και σε πολλές γιορτές.

Beta version