Στοιχεία παραγωγού
Προϊόντα
Φωτογραφίες
Βραβεία
Τοποθεσία

ΜΕΛΛΗΝ

Το Εργαστήριο Παραγωγής & Τυποποίησης μελιού “ΜΕΛΛΗΝ” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2014 στο Μαλανδρίνο Δωρίδος.
Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1953, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, πυροσβέστης και ράφτης στο επάγγελμα, λάτρης τόσο της φύσης όσο και της υγιεινής διατροφής, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μελισσοκομία. Ταυτόχρονα με την βοήθεια του γαμπρού του, Αθανασίου, με την ειδικότητα του γεωπόνου, κατάφεραν να εξελίξουν την μελισσοκομική επιχείρηση και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι 3ης (τρίτης) γενιάς μελισσοκόμοι, Ιωάννης και Κωνσταντίνος Ρέλλος, έρχονται να ολοκληρώσουν και να πάνε ένα βήμα μπροστά αυτή την προσπάθεια η οποία ξεκίνησε 63 χρόνια πριν. Το μόνιμο μελισσοκομείο βρίσκεται στην τοποθεσία «Ράχες», στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, του Δήμου Δελφών. Η ευρύτερη περιοχή καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος από ελατοδάση καθώς επίσης ευδοκιμούν πολλά είδη άγριων λουλουδιών και θυμάρι.  Το όρος της Γκιώνας καθώς και η παραλιακή ζώνη από Ιτέα , Γαλαξίδι μέχρι και Ναύπακτο ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών Natura 2000, oπότε μέσα στο πεδίο κίνησης των μελισσών δεν υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις άρα και η πιθανότητα πρόσβασής τους σε φυτοφάρμακα. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε HMF, που αποτελεί δείκτη υψίστης ποιότητας του μελιού, καθώς και η εφαρμογή του συστήματος ασφάλειας τροφίμων HACCP, σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε τα προϊόντα μας, με αναλλοίωτα όλα τα ποιοτικά και θρεπτικά συστατικά τους.
Το εργαστήριο παραγωγής & τυποποίησης μελιού, με κωδικό έγκρισης 07SM1 και έχοντας βιολογική πιστοποίηση, εφαρμόζει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων HACCP όπως προβλέπει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

ΜΕΛΛΗΝ

• Το βιολογικό μέλι Ελάτης με Θυμάρι “ΜΕΛΛΗΝ” είναι μια σπάνια φυσική συνύπαρξη ελάτου με άγριο θυμάρι. Είναι παγκόσμια καινοτομία και διατίθεται σε πολυτελείς και αριθμημένες συσκευασίες.
Κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση, με 3 χρυσά αστέρια , κατατάσσοντάς το μεταξύ της ελίτ του 1% από 12.366 συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great Taste Awards 2017. Βραβευμένο επίσης με ένα χρυσό αστέρι το 2015 και το 2016. Συγκαταλέγεται στη λίστα με τα καλύτερα μέλια παγκοσμίως καθώς κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Biolmiel 2018 και ασημένιο μετάλλιο Biolmiel 2016, το μοναδικό διαγωνισμό ποιότητας για βιολογικά μέλια που διεξάγεται στην Ιταλία.

• Το βιολογικό μέλι ελάτης “ΜΕΛΛΗΝ” παράγεται ανάμεσα στις ψηλές κορυφές και τα πυκνά ελατοδάση του όρους Γκιώνα του δήμου Δελφών∙ σε ύψος που φτάνει τα 2.508 μ. Περιέχει πάνω από 90 άγρια βότανα, μέντα, τριφόλιουμ, κ.α. Βραβευμένο με 1 χρυσό αστέρι στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great Taste Awards 2017. Συγκαταλέγεται στη λίστα με τα καλύτερα μέλια παγκοσμίως καθώς κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια στον διαγωνισμό της Biolmiel 2016 & 2017 το μοναδικό διαγωνισμό ποιότητας για βιολογικά μέλια που διεξάγεται στην Ιταλία.

• Το βιολογικό θυμαρίσιο μέλι “ΜΕΛΛΗΝ”, παράγεται σε μια περιοχή με θέα το Δελφικό τοπίο και τη θάλασσα, στους θυμαρότοπους του Γαλαξιδίου του Δήμου Δελφών. Περιέχει πάνω από 50 βότανα και δέντρα όπως αμυγδαλιά, βελανιδιά κ.α. Η εφαρμογή του συστήματος ασφάλειας τροφίμων HACCP καθώς επίσης και οι συνεχείς έλεγχοι του προϊόντος, έχουν σαν αποτέλεσμα να φτάνει στα χέρια σας ένα μέλι υψίστης ποιότητας. Βραβευμένο με 2 χρυσά αστέρια στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great Taste Awards 2017 στο Λονδίνο και με 1 χρυσό αστέρι το 2016. Συγκαταλέγεται στη λίστα με τα καλύτερα μέλια παγκοσμίως καθώς κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Biolmiel 2018, το μοναδικό διαγωνισμό ποιότητας για βιολογικά μέλια που διεξάγεται στην Ιταλία.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ΜΕΛΛΗΝ

 1. 2018: Biolmiel –  gold medal for Mellin – Premium Organic Fir with Thyme Honey
 2. 2018: Biolmiel –  gold medal for Mellin – Premium Organic Thyme Honey
 3. 2017: Great Taste Awards – Three gold stars for Mellin – Premium Organic Greek Honey Fir with Thyme
 4. 2017: Great Taste Awards – Two gold stars for Mellin – Premium Organic Greek Thyme Honey
 5. 2017: Great Taste Awards – One gold star for Mellin – Premium Organic Greek Fir Honey
 6. 2017: Biolmiel –  silver medal for Mellin – Premium Organic Fir Honey
 7. 2016: Great Taste Awards – One gold star for Mellin – Premium Greek Thyme Honey
 8. 2016: Great Taste Awards – One gold star for Mellin – Premium Greek Honey Fir with Thyme
 9. 2016: Biolmiel –  silver medal for Mellin – Premium Organic Fir with Thyme Honey
 10. 2016: Biolmiel – silver medal for Mellin – Premium Organic Fir Honey
 11. 2016: Best Launching award
 12. 2015: Great Taste Awards – One gold star for Mellin – Premium Greek Honey Fir with Thyme

ΜΕΛΛΗΝ

Μαλανδρίνο Δωρίδος

Νομός Φωκίδας

Τ.Κ.  33053

Μαλανδρίνο Δωρίδος

Νομός Φωκίδας

Τ.Κ.  33053