Στοιχεία παραγωγού
Προϊόντα
Φωτογραφίες
Βραβεία
Τοποθεσία

Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη

Είμαστε η τέταρτη γενιά μελισσοκόμων και ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη παραγωγή και συσκευασία του Κρητικού μελιού συνεχίζοντας πιστά την οικογενειακή μας παράδοση. Παράγουμε μέλι, μοναδικής ποιότητας και γεύσης από μέλισσες που εκτρέφονται στα όρη της Κρήτης!

Ταυτόχρονα καταφέρνουμε και παίρνουμε πιστοποίηση από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του αλλά και τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.Το 2019 συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των μελιών μας κερδίζοντας 3 βραβεία στον διαγωνισμό OLYMP AWARDS 2019.

Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη

1.ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ: Το θυμαρίσιο μέλι μας, παράγεται στις περιοχές των Αστερουσίων, νότια του νομού Ηρακλείου. Έχει ήδη προηγηθεί ένας τρύγος, με σκοπό να μπουν τα μελίσσια αδειανά από μέλια, ώστε το λίγο μέλι που θα βγει, να έχει όσο το δυνατόν πιο καθαρό θυμάρι. Δεν μένουμε στα λόγια, το αποδεικνύει το κεχριμπαρένιο χρώμα του, το υπέροχο άρωμα του και η δυνατή γεύση του.

2. ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙ & ΑΓΡΙΑ ΒΟΤΑΝΑ: παράγεται στις περιοχές της επαρχίας Αμαρίου, του νομού Ρεθύμνης. Από νωρίς την άνοιξη δουλεύουν οι μέλισσες μας τα άγρια βότανα τα οποία είναι η φασκομηλιά, η θρύμπα, η αλιματσά, ο έρωντας, η μαλοτήρα, η ρίγανη και όταν έχει έρθει πλέον η εποχή του θυμαριού, τις αφήνουμε και βάζουν την τελευταία πινελιά. Έτσι έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα εξαιρετικό προϊόν που έχει το νέκταρ των πιο περιζήτητων θεραπευτικών άγριων βοτάνων του νησιού μας. Εξ’ ου και οι συνεχείς διακρίσεις για το συγκεκριμένο προϊόν.

3.Π.Ο.Π. ΠΕΥΚΟΘΥΜΑΡΟΜΕΛΟ ΚΡΗΤΗΣ: παράγεται στα δάση του Κρούστα και του Σελάκανου, στα ορεινά του νομού Λασιθίου. Συνυπάρχει το πεύκο μαζί με το θυμάρι και μας δίνουν ένα μέλι, σκουρόχρωμο και παχύρευστο από το πεύκο, και ταυτόχρονα με τα έντονα αρώματα και την έντονη γεύση του θυμαριού. Είναι ένα προϊόν που δεν μπορεί να αντιγραφεί και να παραχθεί σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

4.ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ: παράγεται στις ορεινές περιοχές της Σητείας, μακριά από καλλιέργειες, από βιομηχανικές ζώνες, από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση, παρουσία, μόλυνση. Το κάθε βάζο είναι ξεχωριστό, η παραγωγή είναι περιορισμένη, γι’ αυτό μην ξαφνιαστείτε αν το δείτε να λείπει από το αγαπημένο σας ράφι.Το θυμαρίσιο μέλι αποτελεί το 10% της παραγωγής μελιού στην χώρα μας με το μεγαλύτερο ποσοστό του να παράγεται στα νησιά μας. Ένα μέλι με πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα και ευχάριστο άρωμα που κερδίζει μικρούς και μεγάλους, έχει πολλά περισσότερα να μας δώσει εκτός από τέρψη των αισθήσεων, όπως υγεία και προστασία από καρκίνο και βακτηριακές λοιμώξεις.

5.ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Π.Ο.Π. ΠΕΥΚΟΘΥΜΑΡΟΜΕΛΟ ΚΡΗΤΗΣ: παράγεται στο χωριό μας, τα Βορίζια, μακριά από καλλιέργειες, από βιομηχανικές ζώνες, από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση, παρουσία, μόλυνση, στους ίδιους τόπους που εξασκούσαν οι παππούδες μας την μελισσοκομία. Είναι συνδυασμός πεύκου, θυμαριού και άγριων βοτάνων των βουνών μας. Ένα μέλι που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κοντά στους προγόνους μας και να μας γεμίζει με υπερήφανα. Είναι και αυτό περιορισμένης παραγωγής, γι’ αυτό υπάρχει πιθανότητα να είναι και σε έλλειψη.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη

Το 2019 η Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη διακρίθηκε κερδίζοντας 3 βραβεία στον διαγωνισμό Taste OLYMP AWARDS 2019 World Class of Food & Beverage (Gold, Silver και Bronze)!

 

Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη

Βάρνης 50, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71305