Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σύρου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Σύρου παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Σύρου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού Syros GrEATings”στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ερμούπολη.Η παρουσίαση του Συριανού Πρωινού στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αποτελώντας το 31ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση προσφώνησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ.Χρηστιάννα Παπίτση και αποφώνησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ.Γιάννης Ρούσσος.Συμμετείχαν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και παραγωγοί του νησιού. Την παρουσίαση παρακολούθησαν 30 γνωστοί δημοσιογράφοι γαστρονομίας. Τους συντελεστές του Ελληνικού Πρωινού Σύρου, ευχαρίστησε, ο Επικεφαλής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», μέλος ΔΣ ΞΕΕ κ.Γιώργος Πίττας, ο οποίος διατύπωσε τον θαυμασμό του για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, για την ομοθυμία και το μοναδικό συλλογικό κλίμα μεταξύ των επαγγελματιών της εστίασης, αλλά και των πολλών εθελοντών.

Στην παρουσίαση εκτέθηκαν πολλά συριανά προϊόντα, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα ροφήματα από μολοποχολούλουδο με μέλι, ο σμυρναίικος καφές με ταχίνι, αλλά και το φασκόμηλο με ταχίνι, ο σφάχτης, το ψαθούρι, τα σταφύλια με κοπανιστή, το κατσικίσιο τυρί με μαστίχα και σάλτσα μελιού, οι φρισούρες, το ντεκότο, το τιριτιτίμ, η στραπατσάδα με ποσέ αβγό, αλλά και η γλυκιά στραπατσάδα με ντοματίνια απανωσυριανά.