Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σύρου στην 12η HO.RE.CA. 2017

Στο πλαίσιο της 12ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Σύρος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό της.

Τη διοργάνωσε ανέλαβε η ομάδα του «Syros GrEATings». Στην σκηνογραφία του «Συριανού Πρωινού» ο Γιάννης Ζυγομαλάς υλοποίησε ένα ρομαντικό σκηνικό που μας μετέφερε αυτόματα την ατμόσφαιρα του αρχοντολογιού της Ερμούπολης. Αμέσως μετά το περίτεχνο στήσιμο των εδεσμάτων, το μελωδικό κτύπημα των κουταλιών πάνω στα φλιτζανάκια από τους δημιουργούς σεφ, που τελετουργικά χτυπώντας από ένα ντεκότο – το χτυπητό με ζάχαρη αβγό, εμπλουτισμένο με κακάο, το δεκατιανό των παιδικών μας χρόνων – έδωσε το έναυσμα της έναρξης της παρουσίασης.

Στην ομάδα δράσης του Syros GrEATings εκτός του Γιάννη Ζυγομαλά που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια, συμμετείχαν οι σεφ Λίνα Φουρνιστάκη, Δημήτρης Πλυτάς, Κώστας Μπουγιούρης, Μάρω Διακάτου, Λεονάρδος Ρούσσος και Νάσος Καραμανώλης. Για τα λαχταριστά τους εδέσματα χρησιμοποιηθήκαν ντόπιες πρώτες ύλες που τις προσέφερεν οι διαλεκτοί παραγωγοί του νησιού. Ξεχώρισαν τα ψαθούρια, κουλούρια με σουσάμι και λουκουμάκι συριανό. Τα λουκούμια το σήμα κατατεθέν της Σύρου έδωσαν και πήραν. Παρουσιάστηκαν και τα ξερολούκουμα, μια μοναδική λιχουδιά που αναβιώνει και πάλι για πρώτη φορά φέτος μετά από 40 χρόνια. Στη Σύρο μπορεί κανείς να βρει το λουκούμι σε κάθε πιθανή εκδοχή από ταπεινό σάντουιτς και σάλτσα μέχρι λικέρ και παγωτό όπως και λαχταριστούς λουκουμάδες με σάλτσα από λιωμένο λουκούμι.