Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παροουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σκύρου

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) σε συνεργασία με το Δήμο Σκύρου και τον Τουριστικό Σύλλογο «Δίκτυο Ποιότητας Σκύρου» παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Σκύρου» το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου, αποτελώντας το 25ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ.Γιώργος Πίττας, Επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας και μέλος ΔΣ ΞΕΕ. Toν Τουριστικό Σύλλογο «Δίκτυο Ποιότητας Σκύρου» εκπροσώπησε η κ.Κουτσουπή Άννα, ενώ συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Μίλτος Χατζηγιαννάκης και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κ.Νίκος Μαυρίκος. Η παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού Σκύρου έγινε στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Γαστρονομίας» του νησιού, τη διοργάνωση του οποίου είχε ο Σεφ κ.Βασίλης Καλλίδης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ξενοδοχεία του νησιού με πολλά τοπικά προϊόντα, όπως το «Νεφέλη» με τα τραχανοτεροπτάρια με μέλι, τα λαδοπιτάκια με τυρί φέτα, μυζήθρα Σκυριανή φρέσκια, το χαλβά το σιμιγδαλένιο, τις τροχάδες (με σπανάκι), το χειροποίητο γλυκό κουταλιού κυδώνι κοφτό και τη στραπατσάδα με αυγά από την φάρμα του ξενοδοχείου μέσα σε σκαλισμένη κόκκινη κολοκύθα και σύκα ξερά. Το «Άμμος» με τη μαραθόπιτα, το «Αχίλλειον» με τις τηγανίτες με το Σκυριανό θυμαρίσιο μέλι, το «Διώνη» με την κολοκυθόπιτα, το «Βίνα» με το ρυζόγαλο και τα μηλοπιτάκια, το «Μαριάννας studios» με μέλι θυμαρίσιο παραγωγής τους και παστελάκια παραγωγής τους, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «Γ.& Δ Μαυρίκου ΟΕ» με το Σκυριανό τυρί κασέρι και το «Υδρούσα» με τους λουκουμάδες (φουσκάτσα). Παρευρέθηκαν ακόμα το «Σκύρος Παλλάς», το «King Lykomides», το «Νεμιρέ», το «Lino Villas» και το «Gyrismata Villas».

Την παρουσία τους δήλωσαν και οι εξής δημοσιογράφοι γαστρονομίας: Pόκoυ Λίνα, Μπούτος Δημήτρης, Σκουλούδη Αματα, Λιάργκοβα Νάντια, Δαρειώτη Νάνα, Ανδρουλιδάκης Ανδρέας, Τσιχλάκη Θάλεια, Σταματιάδου Άντζελα, Αντωνίου Τάσος, Φραγκάκης Κίμων, Γεωργελέ Νενέλα, Σταμούλου Ιωάννα, Μυταρέα Νίκη, Δημαράς Βασίλης, Ψυχούλη Ελένη, Αγριγιάννης Κωσταντίνος, Πολίτη Χριστίνα, Μαρινάκη Κατερίνα, Τσούνης Βασιλης, Καλογεροπούλου Αγγελική, Ρουσουνέλος Δημήτρης και Ψημένος Φιλάρετος

Την παράσταση από τον μπουφέ του Πρωινού της Σκύρου έκλεψαν η φωλιά με τη μαρμελάδα σύκο, το τεροπιτάρι με κόκκινη κολοκύθα, η τραχανόπιτα, τα τραχανοτεροπτάρια με μέλι, οι μαραθόπιτες, οι κολοκυθόπιτες, οι μηλόπιτες, τα λαδοπιτάκια με φέτα και μυζήθρα, οι τροχάδες, οι τηγανίτες και τα φουσκάτσα με το μέλι.