Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Πρέβεζας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας / Παράρτημα Πρέβεζας παρουσίασαν, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Margarona Royal, το «Ελληνικό Πρωινό της Πρέβεζας», το οποίο αποτελεί το 37ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ.Γιώργος Πίττας, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», ο οποίος ανέλυσε πόσο σημαντικό είναι ένα ξενοδοχείο να παρέχει για πρωινό αγνά τοπικά προϊόντα σε τοπικές συνταγές που οι τουρίστες θα εκτιμήσουν και θα απολαύσουν, δίνοντας έτσι… πόντους τόσο στην επιχείρηση, όσο και στην εκάστοτε περιοχή. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο κ.Πολύκαρπος Χαλκίδης εκ μέρους της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας, ο κ.Α. Τόλης, επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο κ.Θανάσης Βρεττός από το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της καθιέρωσης ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Στο Ελληνικό Πρωινό της Πρέβεζας παρουσιάστηκαν μοναδικά τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας έτσι τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες (μπατσαριά, μακαρονόπιτα, λαχανόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, κολοκυθόπιτα) τα γλυκά του ταψιού και του κουταλιού, τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, το μέλι, οι σπιτικές μαρμελάδες και σάλτσες, τα ζυμαρικά, τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά, τα οπωροκηπευτικά και τα ποτά. Αυτό που κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού ήταν η επίδειξη παρασκευής φύλλου, γιαουρτιού και προϊόντων χωρίς γλουτένη.