Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου σε συνεργασία με τα μέλη της Eπιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάτμου παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Πάτμου» την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο «Patmos Aktis» στον Γροίκο, αποτελώντας το 23ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ.Γρηγόρης Στόικος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Νομική Μαύρου, κ.Μιχάλης Κωνσταντάς, η Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου με την Πρόεδρο της κ.Άννα Ρωμαίου, τον Γραμματέα κ.Ιάκωβο Κουτλάκη και την Αντιπρόεδρο κ.Μαρουσώ Παραδείση, καθώς και η Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων κ.Γιακουμίνα Πέντε – Ματθαίου,Παρευρέθηκαν ακόμη μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πάτμου, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες εστιατορίων, προμηθευτές – παραγωγοί και σεφ του νησιού.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Σεφ του ξενοδοχείου «Patmos Aktis», κ. Δημήτρη Παμπόρη και της κ.Μαρουσούς Παραδείση από το ξενοδοχείο «Γροίκος». Τα προϊόντα που συνέθεσαν το Ελληνικό Πρωινό της Πάτμου ήταν από: τα ξενοδοχεία «Patmos Aktis», «Γροίκος» και «Αστέρι», το Ζαχαροπλαστείο «Χριστόδουλος», τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Ηλιοτάτη», τα Εστιατόρια «Κτήμα Πέτρα», «Μπενέτος», «Λάμπη», «Φλοίσβος», «Μπαλκόνι» και το Ουζερί «Χιλιομόδι», τα Οπωροκηπευτικά του κ. Κωνσταντά, το Μέλι του κ.Βάρνα και τα γλυκά της κ.Αρχοντικά.
Την παράσταση από τον μπουφέ του Πατινιώτικου Πρωινού έκλεψαν οι τυρόπιτες Πάτμου με το τυρί το ντόπιο, η σκινόπιτα (πίτα με σκινόκαρπο), το δασόαλο (χυλός από μυρωδάτο ψωμί και αμύγδαλα), τα πουγκιά (ζύμη δίπλας ή τάρτας και γέμιση με αμύγδαλο, καρύδι, μέλι και ανθόνερο), οι φούντες οι γεμιστές (κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι), το τσίπουρο από φραγκόσυκα, το γλυκό σβίγγοι, το λικέρ από κούμαρα, τα ρεβύθια με δενδρολίβανο, και τα απιδάκια (γλυκό αχλαδάκι).