Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κορινθίας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Κορινθίας» το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο Alkyon Resort Hotel & Spa.Η παρουσίαση του Κορινθιακού Πρωινού στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αποτελώντας το 33ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας, κ.Δημήτρης Παππάς (της ενοποιημένης πλέον με αυτές των Αγίων Θεοδώρων και Ξυλοκάστρου), ο οποίος χαιρέτισε τη διοργάνωση και την συμμετοχή των παρευρισκόμενων, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού της περιοχής. Παρευρέθησαν μέλη του ΔΣ της Ένωσης και μέλη της ξενοδόχοι, ως και τοπικοί παραγωγοί.

Στην παρουσίαση μίλησε ο επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού και μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ κ.Γιώργος Πίττας, ο οποίος περιέγραψε τις διαδικασίες ένταξης των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα και έκανε ένα μικρό απολογισμό της δράσης του Ελληνικού Πρωινού. Στη συνέχεια ανέπτυξε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει κάθε τόπος για να αναπτυχθεί γαστρονομικά και περιέγραψε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Κορινθία για να εξελιχθεί σ’ έναν σπουδαίο γαστρονομικό προορισμό.Από το Κορινθιακό Πρωινό ξεχώρισαν ο τραχανάς, το σταφιδόψωμο και τα παξιμάδια με κορινθιακή σταφίδα, τα φασόλια και η φάβα Φενεού, οι ντομάτες και τα μανιτάρια Βελίνας, η ντρέδουρα, ο χαλβάς και το κέικ με κορινθιακή σταφίδα και τα παραδοσιακά λουκούμια Λουτρακίου.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα γλυκά και οι πίτες που παρουσίασαν οι σεφ του ξενοδοχείου Αλκυών κ. Σαμουήλ Κατσίνης, κ. Δημήτρης Αλεξίου, κ. Βασίλης Κανατάς.Ενώ ξεχώρισαν ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με Κορινθιακή Σταφύδα, η ντρέδουρα, τοπικό γλυκό Αγίων Θεοδώρων και η τραχανόπιτα με χωριάτικο φύλλο και τραχανά «ΒΛΑΧΑ».