Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κεφαλονιάς

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με την Λέσχη Γαστρονομίας Κεφαλονιάς, παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Κεφαλονιάς» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΟΥΡΙΣΤ, ένα από τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που υιοθέτησαν τον θεσμό του Ελληνικού Πρωινού.

Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» κ. Γιώργος Πίττας, ο οποίος τόνισε «Είμαστε εδώ μαζεμένοι τόσοι πολλοί, όχι γιατί μοιράζονται χρήματα, αλλά για να παρακολουθήσουμε και να ενημερωθούμε για κάτι σημαντικό. Στην Ελλάδα της κρίσης οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες, αν υποστηρίζονται από τις κοινωνίες, προχωρούν. Σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε το Ελληνικό Προϊόν που είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει η γαστρονομία μας, με σκοπό να βελτιώσουμε τις παροχές. Θέλουμε να αναπτύξουμε μία γαστρονομική βιοποικιλότητα. Και πρέπει να υπολογίζουμε πάντα την προβολή της καλής ποιότητας που πλέον γίνεται από… στόμα σε στόμα ηλεκτρονικά, δηλαδή μέσω του internet”. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να έχουμε το «Ελληνικό Πρωινό» της εκάστοτε περιοχής, χωρίς να χρειάζεται να δαπανηθούν πολλά χρήματα. Αυτή την στιγμή 35 περιοχές στην Ελλάδα έχουν αποδεχθεί το «Ελληνικό Πρωινό.» Ο κ. Πίττας ανέλυσε επίσης πόσο σημαντικό είναι ένα ξενοδοχείο να παρέχει για πρωινό αγνά τοπικά προϊόντα σε τοπικές συνταγές που οι τουρίστες θα εκτιμήσουν και θα απολαύσουν, δίνοντας έτσι… πόντους τόσο στην επιχείρηση, όσο και στο νησί μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού των Ιονίων Νήσων και τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκκάτος. Το «Ελληνικό Πρωινό της Κεφαλονιάς» τίμησαν με την παρουσία τους από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο κ. Τιμοθεάτος Γεράσιμος, Πρόεδρος της Ένωσης, ο κ. Κουρκουμέλης Νικόλαος, Γραμματέας της Ένωσης και η κ. Κωνσταντίνα Χαρίτου, ταμίας της Ένωσης. Επίσης, σημαντική ήταν η παρουσία αρκετών ξενοδόχων, εστιατόρων, παραγωγών τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων και πλήθος κόσμου. Τη γαστρονομική ευθύνη της παρουσίασης ανέλαβε η κ. Κωνσταντίνα Χαρίτου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΤΟΥΡΙΣΤ, σε συνεργασία με τον κ. Ανδρέα Παντελιό, Πρόεδρο της Λέσχης Γαστρονομίας Κεφαλονιάς.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά παραγωγών που χωρίς την παραχώρηση των προϊόντων τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ξεχώρισαν τα τυροκομικά Αφων Τζωρτάτου, Αφων Σταμούλη, Αφων Σ. Γαλιατσάτου, τα παραδοσιακά γλυκά Καππάτος Διονύσης «Βοσκοπούλα», Μαυροειδής Άκης «Ζαχαροπλαστεία Μαυροειδής», Λιναρδάτος Ανδρέας «Μάντολα παραδοσιακά προϊόντα», Αφοί Πολλάτου «Παραδοσιακός Φούρνος, Ο Σέσουλας», τα αρτοποιεία Υιών Σωτ.Σπαθή και Τρίτη Γενιά, το βιολογικό ελαιόλαδο και οιελιές Γαλιατσάτου Μαρίνα «Λιόχαρης», το μέλι Κατσούρης Παναγής «My Honey» και Γασπαρινάτου Νικολέτα.