Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Φολεγάνδρου

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Φολεγάνδρου σε συνεργασία με το Δήμο Φολεγάνδρου και την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» της Φολεγάνδρου παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Φολεγάνδρου» το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στη Χώρα Φολεγάνδρου, αποτελώντας το 24ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο κ.Γιώργος Πίττας, υπεύθυνος για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας και μέλος ΔΣ ΞΕΕ, ο κ.Δημήτρης Ρουσουνέλος, συντάκτης του περιοδικού «Γαστρονόμος της Καθημερινής», συγγραφέας και ιδρυτής της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου και η κ.Κατερίνα Μαρινάκη, υποψήφια για Master Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ και εκδότρια-δημοσιογράφος των εκδόσεων «Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο», η οποία είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.
Στο πολυπληθές ακροατήριο απηύθυναν χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Φολεγάνδρου κ.Ευθαλία Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου κ.Γιώργος Αντ. Άγας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού-Πολιτισμού του Δήμου κ.Ειρήνη Δεκαβάλλα, η Γυμνασιάρχης Φολεγάνδρου και Δημοτική Σύμβουλος κ.Πόπη Λιζάρδου, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Μαρινάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κ.Ευδοξία Καρυστιναίου και ο Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φολεγάνδρου κ.Αντώνιος Γ. Άγας.
Παρευρέθηκαν ακόμη δημοσιογράφοι, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο νησί (με χορηγίες πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού), προκειμένου να συμβάλλουν στην προβολή του και στην ανάδειξη των φυσικών καλλονών του και των γαστρονομικών θησαυρών του. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην ταβέρνα Αγκάλη, υπό τους ήχους βιολιού και λαούτου, που έπαιξαν αντίστοιχα ο Χρήστος Ψαρομήλιγκος και ο Θανάσης Άγας

Την παράσταση από τον μπουφέ του Πρωινού της Φολεγάνδρου έκλεψαν η σουρωτένια, η κολοκυθένια, η καρπουζένια, η χορτένια, οι κουλούρες και τα ντόπια τυριά, οι μονογύριστοι και τα ξεροτήγανα, τα σύγληνα και τα ματσάτα, οι μακαρόνες και οι λουκουμάδες, τα ταραχτά και η ρεβυθάδα, ο χαλβάς του τηγανιού, τα μπουρεκάκια, το γλυκό τριαντάφυλλο και ένα σωρό άλλα. Όλα φτιαγμένα με μεράκι από τα χέρια νοικοκυρών της Χώρας και της Απάνω Μεριάς, αλλά και από επαγγελματίες του νησιού.