Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αμοργού

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και ο Δήμος Αμοργού παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Αμοργού τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. Η παρουσίαση του Αμοργιανού Πρωινού στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο ξενοδοχείο«Aegialis Hotel & Spa» στην Αιγιάλη, ένα από τα πρώτα ελληνικά ξενοδοχεία που υιοθέτησαν το Ελληνικό Πρωινό, αποτελώντας το 30ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Το «Ελληνικό Πρωινό της Αμοργού» παρουσίασε ο κ.Γιώργος Πίττας, Επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας και μέλος ΔΣ ΞΕΕ.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμοργού κ.Νικόλαος Φωστιέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Λευτέρης Καραίσκος, κ.Νικόλαος Βασσάλος, κ.Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αιγιαλιτών κ.Γιάννης Συνοδινός, κ.α.Συμμετείχαν ανταποκριτές εφημερίδων, ξενοδόχοι και επαγγελματίες από την Αιγιάλη και τα Κατάπολα, παραγωγοί τυριού και μελιού, το ζαχαροπλαστείο «Μέλι και Κανέλλα» με μεγάλη ποικιλία προϊόντων για το «Αμοργιανό Πρωινό», το «Αμόργιον» με τα ποτά και τα γλυκά του και ο «Φούρνος του Νίκου» στην Λαγκάδα.

Στην παρουσίαση εκτέθηκαν πολλά αμοργιανά προϊόντα, εκ των οποίων ξεχώρισαν η ψημένη ρακί, η αμοργιανή σαλάτα με φρέσκια ξυνομυζήθρα, ο αμοργιανός παύλος (ντακάκια), τα ντόπια τυριά, όπως η αμοργιανή μυζήθρα και το σκληρό λαδοτύρι, οι ανεβατές τηγανίτες, τα ξεροτήγανα και τα βότανα Αμοργού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις εξαιρετικές Αμοργιανές γεύσεις, που ομολογουμένως ήταν εξαιρετικές.