Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αίγινας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας – ΚΕΔΑ με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αίγινας παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Αίγινας την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο «Danae», αποτελώντας το 28ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Η παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αίγινας έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιστικιού «Aegina Fistiki Festival 2015».Το «Ελληνικό Πρωινό της Αίγινας» παρουσίασε ο κ.Γιώργος Πίττας, Επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας και μέλος ΔΣ ΞΕΕ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του νησιού, πολλοί ξενοδόχοι και τοπικοί παραγωγοί που έφεραν τα προϊόντα τους. Σημαντική ήταν η παρουσία διαφόρων Συνδέσμων Γυναικών του νησιού.

Την παράσταση από τον μπουφέ έκλεψαν τοπικά τυριά, όπως το γκερεμέζι και τα τσίγαρα, το φρυγανισμένο ψωμί με γκερεμέζι και φιστίκι, το πέστο με φιστίκι, τα ντόπια λουκάνικα γεμιστά με φιστίκι, η ομελέτα με τυρί και φιστίκι, οι τοπικές ελιές επεξεργασμένες με μυρωδικά, το μέλι από αγριολούλουδα και θυμάρι, καθώς και τα διάφορα σιροπιαστά γλυκά με φιστίκι.