Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αχαΐας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας, η Ένωση Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών και η Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων σε συνεργασία µε το Επιμελητήριο Αχαΐας, παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Αχαΐας».Η εκδήλωση εντάχθηκε στο 19o Forum Ανάπτυξη / Money Show Πάτρας και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο «Αστήρ», στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το πρωινό που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, εμπλουτίζεται µε αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς και με παραδοσιακά εδέσματα από κάθε περιοχή της Ελλάδος. Σε πανελλαδικό επίπεδο το Ελληνικό Πρωινό έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους, τους Chefs, τους παραγωγούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και από το σύνολο της κοινής γνώμης. Η καθιέρωσή του στα ξενοδοχεία της Αχαΐας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Αχαΐας σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Επικεφαλής του προγράμματος και μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ.Γιώργος Πίττας, ο οποίος ανέλυσε τη φιλοσοφία του «Ελληνικού Πρωινού» και διαπίστωσε ότι «δυστυχώς πολλές φορές ντρεπόμαστε ή απαξιώνουμε τα φαγητά μας». Ανέφερε ότι το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του προορισμού για έναν ταξιδιώτη, καθώς πια έχουν διαφοροποιηθεί τα χαρακτηριστικά του τουρισμού. Αρχικά οι ξενοδόχοι, δυσκολεύονταν να υιοθετήσουν στις επιχειρήσεις τους το ελληνικό πρωινό , ωστόσο πια το πρόγραμμα έχει πολλή καλή πορεία. «Με την ποιότητα βγαίνει κανείς κερδισμένος. Χτίζεις την ποιότητα, την προβάλεις και εν συνεχεία προσελκύεις κόσμο». Αναφορά έγινε και στα προϊόντα και την κουζίνα της Αχαΐας. Η σταφίδα είναι μεγαλύτερη υπερτροφή από άλλες όπως το γκότζι μπέρι και η Αχαΐα πρέπει να την αναδείξει.

Η κ.Σοφία Χριστοπούλου από την πλευρά της, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και συγγραφέας του βιβλίου «Αχαιών Γεύσεις», αφού θύμισε αγνά και γευστικά τοπικά εδέσματα, ξεχασμένα κάπως σήμερα, επεσήμανε ότι «η κουζίνα της περιοχής μας, αστική και λαϊκή, δεν έπαψε ποτέ να δανείζεται, να μιμείται, να εμπλουτίζεται, να αφομοιώνει και συνεπώς να μεταμορφώνεται. Αυτή την κουζίνα καλούμαστε να ενισχύσουμε και να ακολουθήσουμε. Γιατί αυτή η κουζίνα είναι η άυλη κληρονομιά μας».

O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών κ.Ηλίας Μεντζελόπουλος προέτρεψε «να εντάξουμε το Αχαϊκό Πρωινό στα ξενοδοχεία. «Οι ξένοι θέλουν ένα τοπικό έδεσμα».Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο και πιθανότατα να έρθει προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε ένα περίπου μήνα, η αγροδιατροφική σύμπραξη, η οποία αποτελεί έναν φορέα που δημιουργεί συνενώσεις μεταξύ παραγωγών, ξενοδόχων, μεταποιητών, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο κ. Αθανάσιος Κούστας, Ειδικός Σύμβουλος Επιμελητηρίου Αχαΐας, η κ. Ντόρα Νικολοπούλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο κ. Γιάννης Φρέρης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ο κ. Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας και πλήθος ξενοδόχων.