Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Μαγνησίας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν εκδήλωση για την παρουσίαση, ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού Πρωινού, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.00, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou στο Βόλο.

Στην εκδήλωση είχαν προσκαλεστεί όλα τα ξενοδοχεία-μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού” στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες, ερωτήματα και διευκρινήσεις από τον υπεύθυνο της οργάνωσης και προώθησης του “Ελληνικού Πρωινού” εκ μέρους του Ξ.Ε.Ε., κ. Γιώργο Πίττα, και τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κώστα Λεβέντη.Την επιμέλεια της παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού είχε αναλάβει το ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou και συγκεκριμένα ο Executive Chef της Domotel, κος. Γρηγόρης Χέλμης.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως είναι η παρουσίαση προϊόντων των τοπικών παραγωγών, προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Ελληνικό Πρωινό, προς ενημέρωση των ξενοδόχων. Οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς, η Ομάδα Γυναικών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανηλίου «Ανηλιώτικα – Τα Αλλιώτικα», ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες», η ΕΨΑ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν», τα πηλιορείτικα λουκάνικα «Στράκας», η Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών και η παραγωγός Κερασία Καρασταμάτη. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν επίσης γλυκίσματα και πίτες από το παραδοσιακό κατάλυμα «Της Έλλης» και το ξενοδοχείο «Αγλαϊδα» αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι τοπικοί συνεταιρισμοί αλλά και επιχειρήσεις πρόβαλαν τις μαρμελάδες, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού, τις παραδοσιακές πίτες, το σταφιδόψωμο, τη μηλόπιτα, τη λαδόπιτα, τη χορτόπιτα, τα παξιμαδάκια με κανέλα και πορτοκάλι, το μέλι με τα καρύδια, τον ξινό τραχανά με το προζύμι, τα πηλιορείτικα λουκάνικα, τα κάστανα, τα βιολογικά αναψυκτικά, το ελαιόλαδο, τα μήλα, τα φιρίκια αλλά και μια μεγάλη πληθώρα τοπικών προϊόντων, φρούτων και εδεσμάτων.Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, κος. Δημήτρης Τριανταφύλλου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, κα. Μαρία Θλιβερού και η Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, κα. Σούλα Μπαρτζιώκα. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΕΨΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΑνθότυρο ΒόλουΦέτα ΒόλουΚασέρι παλαιωμένο ΒόλουΓαλοτύρι ΒόλουΚονσερβολιές ΠηλίουΤσιτσίραβλαΚρίταμαΦτέρες τουρσίΠελτές τομάτας με μαντζουράναΓλυκά του κουταλιού ΠηλίουΜαρμελάδες ΠηλίουΛουκούμια του παππού ΒόλουΤαχινένιος χαλβάς Παπαγιανόπουλου ΒόλουΜήλα ΖαγοράςΕλιόψωμο ΠηλίουΣτραπατσάδαΧωριάτικα λουκάνικαΦασόλες κοκκινιστέςΤραχανάς με κοτόπουλοΧόρτα με τ΄αυγάΣκοπελίτικη τυρόπιτταΣκοπελίτικη χορτόπιταΜπατζίνα με χόρταΓαλατόπιταΜηλόπιτα με κάσταναΚατσαμάκι με πετιμέζιΧαλβάς σιμιγδαλένιοςΡυζόγαλοΛουκουμάδες με μέλι