Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κω

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2012 το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Κω, παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Κω “.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκτός από παραγωγούς και ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα κ. Βασιλειάδης και ο Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ κ. Νίκος Κιλιμάτος, οι οποίοι τόνισαν την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα αυτό με στόχο πάντα την ενότητα των παραγωγών.Επιπλέον συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τον τουρισμό Γιάννης Μπαλαλής,ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιώργος Χαλκιδιός ,ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Κοπάδης, κος Σηφάκης και κος Μουζουράκης, καθώς και μεγάλος αριθμός ξενοδόχων & εστιατόρων και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Κω.
Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα ΤΡΙΤΩΝΑΣ και τα εδέσματα παρασκευάστηκαν από γυναίκες της Κω (Λύκειο Ελληνίδων – Κατσίλη Αργυρώ, Χαρτοφίλλη Αργυρώ, Αθανασίου Άννα, Γαλαθρή Μαρία ,Διαμαντή Σεβαστή) και από τον σεφ Άρη Βραχνά. Στην όλη διαδικασία κατάρτισης και παρουσίασης του κωακού πρωινού συνέβαλε ο σεφ Μιχάλης Ποταμούσης.
Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης περιελάμβαναν τα εξής: # Κουλουράκια διάφορα (λαδιού, με καρύδια, μουστοκούλουρα κ.α), # Παξιμάδια # Διάφορα είδη ψωμιού – Τυρόψωμο – Σταφιδόψωμο # Τυριά Πόσιας # Εβραικό και άλλες παραλλαγές με αυτά # Ψωμί τριμμένο με κρεμμύδια στο τηγάνι # Διάφορες πίτες # Μαγειριά # Μπακλαβάς # Γλυκά του κουταλιού (ανάλογα την εποχή) – Γλυκό ντοματάκι # Βάρβαρα # Χαλβάς # Μέλι με γιαούρτι – Ρυζόγαλο # Αυγοφέτες – Τηγανίτες # Λάδι ντόπιο και ελιές # Αφεψήματα από βότανα – Κανελάδα # Ντομάτα και αγγουράκια # Κατημέρια # Διάφορα φρούτα (καρπούζι, πεπόνι, σταφύλι) # Ελληνικός καφές