Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σίφνου

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Σίφνου» στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» στον Αρτεμώνα, αποτελώντας το 20ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
# ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Νομού Κυκλάδων # ο κ. Νίκος Σαράντος, αρχιμάγειρας, ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, # η κ. Μόσχα Διαρεμέ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου και μέλη του Δ.Σ. # ο κ. Μανώλης Χρυσόγελος μέλος, του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων της Σίφνου # ο Αντιδήμαρχος Σίφνου κ. Γεώργιος Ι. Σταυριανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Σούλης # οι δημοσιογράφοι κ. Φίλης Καϊτατζής, κ. Τέτα Βαρλάμη, κ. Δέσποινα Συριοπούλου και κ. Αλέξανδρος Στεφανόπουλος # αντιπροσωπείες των φιλοξενούμενων νησιών # εκπρόσωπος της εφημερίδα “Σιφναϊκά Νέα”, κ. Μανώλης Αναστασιάδης

Πρωταγωνιστές στον μπουφέ του Σιφνέικου Πρωινού ήταν τα τοπικά τυριά η μανούρα και το κατσικίσιο, η μελόπιτα από μυζήθρα και μέλι, το μυρωδάτο ρυζόγαλο, τα ντόπια αμυγδαλωτά και η «λωλή» μια υπέροχη πίτα από κολοκύθι, αλεύρι, σταφίδα και ότι άλλο είχε κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της, γι αυτό και ονομάστηκε λωλή.

Μέχρι σήμερα 325 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό και δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.