Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Θεσσαλονίκης

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Βορείου Ελλάδας παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Θεσσαλονίκης στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.
Στην ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ξενοδόχοι της πόλεως, υιοθετώντας την πρωτοβουλία του προγράμματος του «Ελληνικού Πρωινού». Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην οποία ήδη συμμετέχουν 202 ξενοδοχεία από όλη τη χώρα.Το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης αποτελεί το 13ο κατά σειρά πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης, η πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. για την καθιέρωση του θεσμού του «Ελληνικού Πρωινού», που ξεκίνησε πριν 4 έτη, δικαιώνεται με την ένταξη στo πρόγραμμα 250 ελληνικών ξενοδοχείων μέχρι τα τέλη του έτους. Ο κ. Τσακίρης προσθέτει ότι το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί πλέον εργαλείο αιχμής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσω της γαστρονομίας. Επίσης αναφέρει ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. «Πέτυχε, να διασυνδέσει οργανικά, δυο τομείς της εθνικής οικονομίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τηνυπέρβαση της κρίσης», συμπληρώνει. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη η νέα ιστοσελίδα του «Ελληνικού Πρωινού» βρίσκεται ήδη στον αέρα, ενώ στις αρχές του 2014 προβλέπεται να διατίθεται και σε τρίτη γλώσσα.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Γιώργος Πίττας αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος τονίζει ότι : «ο στόχος του προγράμματος προβλέπει τη συμμετοχή στο «Ελληνικό Πρωινό» 250 ξενοδοχείων έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα εξ αιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος των ξενοδόχων εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα έως το τέλος του 2015» Ο κ. Πίττας επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν με την ίδια ζέση τόσο μεγάλα όσο και μικρά ξενοδοχεία. Καταλήγοντας σημειώνει ότι σε στάδιο προεργασίας για να εισέλθουν στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού» βρίσκονται 5 ακόμη περιοχές και ήδη διαμορφώνονται τα σχετικά πρότυπα.Υπογραμμίζεται ότι το «Ελληνικό Πρωινό» Δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσει το 14ο πρότυπο «Ελληνικού Πρωινού», το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στη Φλώρινα.