Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Δυτικής Μακεδονίας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), η Ένωση Ξενοδόχων Φλώρινας, παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο «Βέλτσης» σε συνεργασία με τον ΕΟΤ-ΠΥΤ Δ. Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας & τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και με την υποστήριξη των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.
Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στη Δυτική Μακεδονία, και αποτελεί πλέον το 14ο κατά σειρά, Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: # Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, # Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ηλιάδης Δημήτριος # Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΔΜ, Αντωνιάδης Ιωάννης # Η εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΜ, κα Τσάτσου Αναστασία # Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δ. Μακεδονίας, κ. Τζώτζης Απόστολος, # Εκ Μέρους του ΕΟΤ / ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Γκουγκούλης Δημήτριος και η κα Κυριακή Κιουμουρτζή, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, κ. Μιχαηλίδης Ιορδάνης, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γρεβενών, κ. Νταγκούμας Γεώργιος, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κοζάνης κ. Παντελίδης Ιάκωβος, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Φλώρινας κ. Παρλάνης Μιχαήλ # Η αν. Προϊσταμένη ΕΟΤ/ ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας κα Λιαποπούλου Αλεξάνδρα # Η αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Φλώρινας κα Βοσκοπούλου Χρυσούλα
Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος κα Νανά Γκαμπούρα και κος Γιώργος Παλησίδης, συντόνισαν την προετοιμασία του πλούσιου μπουφέ που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν με δικά τους εδέσματα και τα ξενοδοχεία: Veltsi Hotel (Φλώρινα), Hotel Pantelidis (Πτολεμαΐδα Κοζάνης), Κοντοσώρος Ξενώνας (Ξινό Νερό Φλώρινας), Παραδοσιακός Ξενώνας Νύμφες (Νυμφαίο Φλώρινας), Hotel Ioannou Resort (Πτολεμαΐδα Κοζάνης), Ateron Suites Hotel & Spa (Αμύνταιο Φλώρινας), Hotel Tsamis (Καστοριά), Παραδοσιακός Ξενώνας Άγιος Γερμανός (Άγιος Γερμανός Πρεσπών Φλώρινας), Afkos Grammos (Νεστόριο Καστοριάς) και Lingos Hotel (Φλώρινα).
Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία των τοπικών παραγωγών, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την ποικιλία των προσφερομένων εδεσμάτων, αλλά και των ιδιαίτερων προϊόντων τους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., κος Γ. Πίττας: «Οφείλω να σημειώσω ότι η σημερινή παρουσίαση, είναι μια από τις καλύτερες και πλουσιότερες, από όσες έχουμε κάνει μέχρι σήμερα», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι καθήκον όλων για συνεργασίες, χρειάζεται εξωστρέφεια, ανανέωση των προϊόντων με καινοτόμες ιδέες, αλλά και έξυπνο μάρκετινγκ».
Ο κ. Πίττας επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί το έντυπο γαστρονομίας κάθε περιοχής, το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει το κάθε προϊόν με το τόπο που παράγεται. Έτσι ο ταξιδιώτης-αναγνώστης θα μπορεί να έχει επιπλέον πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα τα οποία γεύεται (περιοχή, παραγωγός, τοπίο, ιστορία κτλ), αλλά και θα του προκαλείται το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τα μέρη όπου παράγονται.
Μέχρι σήμερα 220 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό και δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.