Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λευκάδας

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό Λευκάδας» την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο ALEXANDROS στη Νικιάνα, αποτελώντας το 19ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:- Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης- Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Βερύκιος- Από το γραφείο του Δήμαρχου κ.Δρακονταείδη, ο κ. Περδικάρης Θανάσης- Ξενοδοχεία – Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, όπως τα Enodia, Happy Land, Red Tower, Odeon, Ayra, Vasiliki Bay, Nidri Beach και Cosmos Pegasos- Πληθώρα παραγωγών που εντυπωσίασαν με την πληθώρα των εδεσμάτων τους, όπως η Τυροκομική Παραμυθιάς ΕΠΕ με το τυρί σφήνα, ο Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Θεσπρωτικού, καθώς και η Κερπέ Γιωργία με τις μαρμελάδες, τα γλυκά κουταλιού, τα λικέρ και τον τραχανά, ο Ρομποτής Αριστείδης με το λάδι, το μέλι το θυμαρίσιο και το κρασί – Greco Levante, η Σγουροπούλου Κασσιανή και ο Βανδώρος Χάρης με τις φακές, ο Μαλακάσης Ιων με το σαλάμι Λευκάδας, η Θεοχάρη Σπυριδούλα με το γλυκό κουταλιού (φράουλα & σύκο ) και το ιδιαίτερο γλυκό σαν παστέλι από σύκο, ο Καλός Φούρνος με τα λαδοκούλουρα, τα κουλουράκια βανίλιας, το ψωμί το χωριάτικο, τα κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, τα μουστοκούλουρα και τη λαδόπιτα, ο Κοψιδάς Τιμόθεος με το ρυζόγαλο, το πρόβειο γιαούρτι, την κρέμα βανίλια και σοκολάτα, το Μπακάλικο με τα Καλούδια με τις ελιές, το ξύδι και λάδι με βότανα, την πάστα φρούτων, τη λαδόπιτα, το μέλι το θυμαρίσιο, τα γλυκά του κουταλιού, τη μαρμελάδα καρότου και το ξύδι με τριαντάφυλλο, ο Κατωπόδης Ανδρέας με τα αυγά και το μέλι το θυμαρίσιο, το Herb’s shop με βότανα, όπως χαμομήλι και τσάι του βουνού, αρωματικά φυτά, μείγματα μπαχαρικών και λάδι, ο Λάζαρης Σπύρος με το μέλι του και οι φούρνοι «Παράδοση» και οι «Πίτες της μαμάς» με ψωμί χωριάτικο, κουλούρια, λαδοκούλουρα, κεικ με σταφίδες και ροδάκινο, τυρόπιτα, λαδόπιτα, λαχανόπιτα και μπομπότα.

Πρωταγωνιστές στον μπουφέ του Λευκαδίτικου Πρωινού ήταν οι διάφορες πίτες, τα λαδοκούλουρα, η μπομπότα, το σαλάμι Λευκάδας, οι λαδόπιτες και οι φακές Εγκλουβής.

Ο κ. Πίττας, επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., επεσήμανε τόσο στην παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον επερχόμενο Δήμαρχο ότι με αφετηρία το Ελληνικό Πρωινό πρέπει η Λευκάδα να οικοδομήσει ένα δίκτυο γαστρονομικού τουρισμού και να αναδείξει τα προϊόντα, τους παραγωγούς, τους οινοποιούς, τους εστιάτορες θεσπίζοντας ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στη μνήμη της σπουδαίας ερευνήτριας Εύης Βουτσινά.