Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ηπείρου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων της Ηπείρου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, το Σύλλογο Γευσιγνωσίας & Γαστρονομίας Πρέβεζας και την Ένωση Παραγωγών “Άπειρος Γαία” παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ηπείρου» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 (στο ξενοδοχείο Du Lac) στα Ιωάννινα.

Το Ελληνικό Πρωινό οργώνοντας την Ελλάδα, τρία χρόνια μετά το ξεκίνημά του, φτάνει και στην Ήπειρο και αποτελεί το 18ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού. Ήδη 16 ξενοδοχεία στην Ήπειρο έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό και προσφέρουν πλήθος τοπικών εδεσμάτων, όπως ηπειρώτικες πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες, μέλι ντόπιο, χωριάτικα αυγά, φρέσκους χυμούς, ροφήματα από βότανα, τυροκομικά, αλλαντικά, ελιές, ζυμωτό ψωμί, τραχανά και φρούτα εποχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, τοπικοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους ξενοδόχους της Ηπείρου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ υπήρξε και παρουσίαση πλήρους μπουφέ πρωινού με εδέσματα από τοπικά προϊόντα.Στόχος της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση των ξενοδοχείων της Ηπείρου με τους τοπικούς παραγωγούς τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη του ποιοτικού τουρισμού της Ηπείρου μέσα από την προβολή της γαστρονομίας και των τοπικών της προϊόντων.