Πληροφορίες
Φωτογραφίες

11η HO.RE.CA. (2016)

Το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε στο πλαίσιο της 11ης HORECA τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, για ακόμα μία χρονιά, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, παρουσιάστηκαν τα πρωινά 8 περιοχών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων της Αίγινας, της Αστυπάλαιας, της Λήμνου, της Μυκόνου, της Πάτμου, της Σκύρου, της Τήνου και της Φολεγάνδρου. Οι εκπρόσωποι κάθε περιοχής είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης τα προϊόντα τους και να μαγειρέψουν ιδιαίτερα τοπικά εδέσματα, παρακινώντας μεγάλο αριθμό ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα να ενσωματώσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές στο πρωινό τους.

Το περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Τουρισμού κ.Έλενα Κουντουρά, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα, συζήτησε με τους εκπροσώπους των περιοχών και δοκίμασε κάποια από τα παραδοσιακά εδέσματά τους. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης και πολλοί Πρόεδροι Τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων.

Τα περίπτερα των οχτώ περιοχών προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών που δοκίμασαν τα προϊόντα των παραγωγών και τις δημιουργίες κάθε περιοχής και έμειναν έκπληκτοι από τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών προϊόντων. Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι τηγανίτες με πετμέζι, μέλι και τυρί, το μελίχλωρο σαγανάκι με αυγά μάτια, το φλωμάρι με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και πετμέζι από τη Λήμνο, οι καλασούνες (σουρωτένια ή κρεμμυδένια), η μελόπιτα με μυζήθρα και μέλι, οι μονογύριστοι (είδος κρέπας ή λεπτής τηγανίτας), τα σύγλινα και τα ζηλαδιά, τα μακαρόνια τα ταραχτά (ντόπια ζυμαρικά με μυζήθρα) από τη Φολέγανδρο, τα πουγκιά και οι τυρόπιτες, το σχινόψωμο και το δασόαλο από την Πάτμο, η τραχανόπιτα, ο χυλός σιταριού με μέλι και ξηρούς καρπούς, οι τερόπτες με κόκκινο κολοκύθι από τη Σκύρο, τα αμέλωτα φοινίκια, η τυρόπιτα η τηνιακή (τσιμπητή ή σκεπαστή) αλμυρή με πέτρωμα, ανθότυρο και αυγά, τα ψαράκια (παραδοσιακό γλυκό με φύλλο και γέμιση με καρύδια και μυρωδικά) από την Τήνο, τα κιτρινοκούλουρα, οι λαμπρόπιτες με το σαφράν και τη χλωρή (ντόπιο τυρί), τα πουγκιά με κοπανιστή και χλωρή, η πίτα με γέμιση χοιρινό, τυρί και πιπεριά, η μπουγάτσα, τα αραντιστά (φακές με ζυμάρι) και οι μακαρούνες με τηγανιά κρεμμυδιού και ανθότυρου από την Αστυπάλαια, το φρυγανισμένο ψωμί με γκερεμέζι και φιστίκι, το πέστο με φιστίκι, τα λουκάνικα γεμιστά με φιστίκι, η ομελέτα με τυρί και φιστίκι, καθώς και τα διάφορα σιροπιαστά γλυκά με φιστίκι από την Αίγινα, τα ταρτάκια μπουκίτσες μελόπιτας και τα εξαιρετικά μακαρόν με γέμιση μελόπιτας, το Croque Madame a la Mykoniene όπου το τηγανητό αβγό της κλασσικής συνταγής ξάπλωσε σε μια φέτα ζυμωτό ψωμί, φρέσκια ντομάτα και λούζα από τη Μύκονο, καθώς και η σύνθεση του «Πρωινού του Ξενύχτη» από κοκορόζουμο με λεμόνι και κριτσίνια κοπανιστής, μοστράκια με τριμμένη ντομάτα, ξινότυρο και βασιλικό ή κουλούρι με σουσάμι και κυκλαδίτικες γραβιέρες, αυγά τύπου καγιανά με ντομάτα ή ομελέτα με μάραθο και κοπανιστή ή κοτόσουπα με τραχανά κ.α.
Οι παραγωγοί των περιοχών που υποστήριξαν τα περίπτερα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού και των ξενοδόχων.

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού τηςΑίγινας
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινούτης Αστυπάλαιας
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινούτης Λήμνου
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Μυκόνου
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σκύρου
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινούτης Τήνου
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινούτης Φολεγάνδρου