Πληροφορίες
Φωτογραφίες

10η HO.RE.CA. (2015)

Το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε στο πλαίσιο της 10ης HORECA τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, για ακόμα μία χρονιά, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, παρουσιάστηκαν τα πρωινά 7 περιοχών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων της Ζακύνθου, της Λευκάδας, της Φωκίδας, της Λακωνίας, της, της Ηπείρου, της Ημαθίας και της Σίφνου. Οι εκπρόσωποι κάθε περιοχές είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης τα προϊόντα τους και να μαγειρέψουν ιδιαίτερα τοπικά εδέσματα, παρακινώντας μεγάλο αριθμό ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα, να ενσωματώσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές στο πρωινό τους.
Το περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Τουρισμού κ.Έλενα Κουντουρά, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα, συζήτησε με τους εκπροσώπους των περιοχών και δοκίμασε κάποια από τα παραδοσιακά εδέσματά τους. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ηπείρου κ. Ευστράτιος Ιωάννου, ο βουλευτής Λευκάδας κ. Σταύρος Γρηγόρης, η κ. Χριστίνα Τετράδη από το ΔΣ του ΞΕΕ, ο τέως Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων της Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, η γνωστή σεφ κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κ.α.
Τα περίπτερα των επτά περιοχών προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών που δοκίμασαν τα προϊόντα των παραγωγών και τις δημιουργίες των Αρχιμαγείρων κάθε περιοχής και έμειναν έκπληκτοι από τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών προϊόντων. Τις εντυπώσεις έκλεψαν η φυτούρα και το μελαχρινό από τη Ζάκυνθο, η ρυζόπιτα και τα λαδοκούλουρα από τη Λευκάδα, το αμυγδαλάκι και τα σιροπιαστά από τη Φωκίδα, η μπρούστουλα, τα τσαίτια και η προπύρα από τη Λακωνία, οι πίτες και ο τραχανάς από την Ήπειρο, η μαρμελάδα πιπεριά και το καπνιστό μοσχάρι από την Ημαθία, οι ρεβιθοκεφτέδες και η καππαροσαλάτα από τη Σίφνο. Οι παραγωγοί των περιοχών που υποστήριξαν τα περίπτερα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού και των ξενοδόχων.

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ζακύνθου
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λευκάδας
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Φωκίδας
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λακωνίας
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ηπείρου
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ημαθίας
Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σίφνου