Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Το Ελληνικό Πρωινό στο Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού

Το Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού υποδέχτηκε στις 16 Απριλίου 2019 το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος μέσα στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μαθητών του Β’ Γυμνασίου.
Με αφορμή την κατά καιρούς δραστηριοποίηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σε διάφορους τομείς με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που άπτονται της Υγείας (ψυχικής και σωματικής), της Διατροφής, των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το «Ελληνικό Πρωινό» έκανε την πρώτη επίσημη παρουσίασή του στον τομέα της μέσης εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα των ομιλιών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και περιεκτικό, καθώς η Υπεύθυνη του Προγράμματος, κ. Σίσσυ Αγγελοπούλου μίλησε για το Ελληνικό Πρωινό ως μέρος της ζωής μας» σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει στους μαθητές την αγάπη για τη συγκεκριμένη δράση, δίνοντας έμφαση στην σωστή διατροφή με πλούσια προϊόντα της ελληνικής γης. Εξήγησε τις αρετές του «Ελληνικού Πρωινού» και πως αυτό καταλήγει στον μπουφέ των ελληνικών καταλυμάτων, μέσα από τη διασύνδεση του Έλληνα παραγωγού με τον Έλληνα ξενοδόχο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο και την τοπική οικονομία.


Η κ. Ταξούλα Ζάχου, ως εκπαιδευτικός και αρθρογράφος, εκτός του συντονισμού των ομιλιών, ανέλαβε να αναφερθεί στη «Διατροφή και τις σχολικές επιδόσεις» δίνοντας στους μαθητές μικρά τρικ σωστής διατροφής μέσα από τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας. Ο Chef και Πιστοποιημένος Καθηγητής Μαγειρικής, κ. Στράτος Ιωσηφέλλης μέσα από τη συνδρομή του ως consultant chef στις εκθέσεις παρουσίας του «Ελληνικού Πρωινού», μίλησε στα παιδιά για ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα, «Αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με φυσικό τρόπο» με μια διάθεση να εξηγήσει τους κινδύνους που έχει η υπερκατανάλωση της ζάχαρης στον τρόπο που τρεφόμαστε.
Την παρουσίαση έκλεισαν δύο παραγωγοί ελληνικών προϊόντων που αποτελούν και μέρος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», η κ. Ειρήνη Μαθιουδάκη ιδιοκτήτρια Βιολογικού Φούρνου, η οποία αναφέρθηκε στη «Σημασία της υγιεινής διατροφής και τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων» και ο κ. Νίκος Σαλαβράκος από την εταιρεία ENIOS, ο οποίος παρουσίασε με έναν διαδραστικό τρόπο τη «Σταφίδα, ως αρχαία υπερτροφή».
Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα, υπέβαλλαν ερωτήσεις στους ομιλητές και στο τέλος γεύτηκαν τα κεράσματα που τους προσφέρθηκαν από το «Ελληνικό Πρωινό» ως ένα μικρό δείγμα γνωριμίας, όπως σταφίδες με επικάλυψη σοκολάτας, κουλούρια Θεσσαλονίκης, τσουρεκάκια με σταγόνες σοκολάτας και κέικ με χαρουπάλευρο.
Το «Ελληνικό Πρωινό» με 1200 περίπου ενταγμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – μέλη, μπαίνει όλο και περισσότερο στην καρδιά και τη ζωή του κόσμου και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο αλλά και ελπιδοφόρο για τη διάδοσή του, όταν αποκτά καθημερινά νέους φίλους.