Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Το Ελληνικό Πρωινό στην Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου (ITB) 2019

Το Ελληνικό Πρωινό ταξίδεψε στο Βερολίνο στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB στις 6 Μαρτίου 2019, ως μια πρώτη κίνηση εξωστρέφειας, ενώ στο μέλλον προγραμματίζεται μια σειρά από στοχευμένες δράσεις σε τουριστικές αγορές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό.
Την παρουσίαση του μπουφέ επιμελήθηκε η Υπεύθυνη του Προγράμματος, κ. Σίσσυ Αγγελοπούλου με σκοπό να παρουσιαστούν ενδεικτικά όλες οι κατηγορίες των προϊόντων που συνθέτουν το λεγόμενο εδεσματολόγιο του «Ελληνικού Πρωινού». Σε φόντο αμιγώς ελληνικό, σε ένα γαλάζιο και λευκό σκηνικό στήθηκε ένα πλούσιο Ελληνικό Πρωινό με πολλά προϊόντα και συνταγές της πατρίδας μας. Ελαιόλαδο και ελιές, αρτοκευάσματα και παξιμάδια, κουλουράκια και κουλούρες, ντακάκια, λαχταριστές τυρόπιτες και σπανακόπιτες, γιαούρτι με μέλι, καρύδια και σταφίδες, γευστικά τυριά και αλλαντικά, παραδοσιακές νοστιμιές όπως γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιτα, δίπλες, γλυκά του κουταλιού, φρέσκα φρούτα και λαχανικά ήταν κάποια από τα εδέσματα που διατέθηκαν στο κοινό για γευστική δοκιμή.
Το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου φιλοξενήθηκε και στήθηκε ο μπουφές του «Ελληνικού Πρωινού», τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ο πιο κατάλληλος προορισμός για αυθεντικές εμπειρίες, ενώ η γαστρονομία είναι συνδεδεμένη με τις ρίζες της Ελλάδας, καθώς το οικογενειακό τραπέζι είναι το σημείο γύρω από το οποίο οι οικογένειες μοιράζονται αναμνήσεις, γεύσεις και εικόνες. «Οι τουρίστες, όταν δοκιμάζουν τα αρώματα και τις γεύσεις της Ελλάδας, μεταφέρουν την εμπειρία τους στο εξωτερικό και γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας, διαφημίζοντας και προβάλλοντας τον προορισμό και τα προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κουντουρά.
Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.Αλέξανδρος Βασιλικός ανέλυσε τη φιλοσοφία του Ελληνικού Πρωινού και μίλησε για τη σπουδαιότητα τόσο του προγράμματος όσο και της διάδοσής του. «Είμαστε περήφανοι γιατί είναι το μόνο πιστοποιημένο και εδραιωμένο προϊόν που υπάρχει και το οποίο συνδέει την γαστρονομία με τον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Βασιλικός. «Ουσιαστικά ο Έλληνας ξενοδόχος θέτει το ξενοδοχείο στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη και του παραγωγού, ανοίγοντας την πύλη της εξαγωγής και βοηθώντας στην αναγνωρισιμότητα», ανέφερε, επισημαίνοντας πως «αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση του «Ελληνικού Πρωινού» στο εξωτερικό, διότι πρώτα θέλαμε να δημιουργήσουμε το προϊόν, ώστε να είμαστε έτοιμοι να το προβάλουμε ως brand».
Την κ. Κουντουρά συνόδευσε ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η κ.Αγγελική Χονδροματίδου από τον ΕΟΤ ο κ.Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Sani, ο CEO της DEHOGA και ο αρμόδιος της Γερμανικής κυβέρνησης για τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας κ. Joachim Fuchtel. Σημαντικοί Γερμανοί tour operators, καθώς και παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ένταξη του «Ελληνικού Πρωινού» στα ταξιδιωτικά τους προγράμματα, καθώς και για τη διάδοσή του στη Γερμανία με ανάλογες γευστικές παρουσιάσεις.