Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Το Ελληνικό Πρωινό στην 15η HO.RE.CA. 2020

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σέρβιρε ακόμα μια χρονιά Ελληνικό Πρωινό στη 15η HO.RE.CA. 2020, συνεχίζοντας μέσα από την σημαντική αυτή δράση τη στήριξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε την ημέρα των εγκαινίων στο περίπτερό μας την Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ.Άντζελα Γκερέκου, την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης, τον κ.Γιώργο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, μέλη του ΔΣ του Ξ.Ε.Ε. και της Π.Ο.Ξ., οι οποίοι εκδήλωσαν θερμά το ενδιαφέρον τους για την πορεία του προγράμματος και δοκιμάσαν αρκετά από τα κεράσματα που τους προσφέρθηκαν. Η δε Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ.Γκερέκου εξέφρασε την αδυναμία της στα τοπικά προϊόντα και δη στο Ελληνικό Πρωινό, καθώς επισκέφτηκε το περίπτερο μας και την επόμενη μέρα, προκειμένου να συνομιλήσει με τους φιλοξενούμενους παραγωγούς.

Ο consultant chef του προγράμματος, κ.Στράτος Ιωσηφέλλης, μέσα από ζωντανές μαγειρικές δράσεις, προσέφερε στους επισκέπτες μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, αναδεικνύοντας έτσι την ιδανική ελληνική φιλοξενία.

Με τιμώμενες περιοχές τη Δράμα και την Πάτμο, παρουσιάστηκαν τα Πρότυπα Πρωινά των δύο περιοχών από την Υπεύθυνη του Προγράμματος, κ.Σίσσυ Αγγελοπούλου και το κοινό δοκίμασε παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα από τους δύο τόπους.  Οι δύο περιοχές ανέδειξαν τις τοπικές τους γεύσεις στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, αλλά και στην επίσημη παρουσίαση που έλαβε χώρα στο Gastronomy Forum του Chef’s Club. Τις εντυπώσεις στο stage της Λέσχης Αρχιμαγείρων έκλεψαν οι πατινιώτικοι σβίγγοι και η δραμινή ομελέτα που επιμελήθηκε ο κ.Ιωσηφέλλης  με την ομάδα του.

Την παρουσίαση της Δράμας ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων του Νομού, κ.Άγγελος Καλλίας και οι δραμινοί παραγωγοί με τα προϊόντα τους, όπως ο Χαλβάς Κυργίων, τα ζυμαρικά και τα τσουρέκια  Ηλιοδώρα, τα αλλαντικά Βόρειος Ελλάς, τα κρεατικά Dry Ager, το Μέλι της Αρκούδας και το Blueberry. Στο stand της Δράμας οι επισκέπτες της έκθεσης δοκίμασαν ακόμα τυροκομικά από Μενοίκιο και Μήλιου, πίτες και μαρμελάδες από τους Συνεταιρισμούς Καλοαγρίτισσα και Κοκκινόγεια και φυσικά την παράσταση έκλεψαν τα διεθνώς βραβευμένα δραμινά κρασιά Μιχαηλίδη, Μανωλεσάκη, Παυλίδη, Enops και τα αποστάγματα Χαρίσκος.

Την παρουσίαση της Πάτμου ανέλαβε η ξενοδόχος και Δημοτική Σύμβουλος του νησιού, κ.Ελένη Μαυρογάλου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ.Νικήτας Τσαμπαλάκης και ο κ.Χριστόδουλος Κούμανης από το Ζαχαροπλαστείο «Χριστόδουλος» ετοίμασε ζωντανά τις περίφημες πατινιώτικες τυρόπιτες, πουγγιά και αχλαδάκια.

Παράλληλα, επιλεγμένοι Έλληνες παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Σκόπελος εξέθεταν τα προϊόντα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της HO.RE.CA.  με γευστικές δοκιμές και φυσικά ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα οφέλη συμμετοχής στο Ελληνικό Πρωινό.

Βασικός σκοπός ήταν να ενημερωθεί το κοινό της έκθεσης για τους γαστρονομικούς θησαυρούς των δύο φιλοξενούμενων περιοχών, να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματα τους και να δοκιμάσει γνήσιες δραμινές και πατινιώτικες συνταγές, κατανοώντας τους λόγους για τους οποίους το Ελληνικό Πρωινό πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των καταλυμάτων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους.