Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Το Ελληνικό Πρωινό στην έκθεση FOOD EXPO 2019

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού στη Food Expo 2019, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίµων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, οι επισκέπτες γεύτηκαν γνήσια ελληνικά προϊόντα και ταξίδεψαν τις αισθήσεις τους μέσα από μια μεγάλη συμμετοχή παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Το περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος συζήτησε με τους φιλοξενούμενους παραγωγούς γύρω από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Πολλοί δημοσιογράφοι από εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολούθησαν τις μαγειρικές δράσεις που παρουσιάστηκαν και ύμνησαν τη συμμετοχή του Ελληνικού Πρωινού στη Food Expo με διάφορα αφιερώματα.
Στο περίπτερο μας φιλοξενήθηκαν πάνω από 55 Έλληνες παραγωγοί από τη Δράμα έως την Κρήτη και από τη Λέσβο έως τη Ζάκυνθο, εκπροσωπώντας επάξια όλες τις κατηγορίες προϊόντων που συνθέτουν το εδεσματολόγιο του Ελληνικού Πρωινού. Οι προμηθευτές ανέδειξαν τα προϊόντα τους και προχώρησαν σε εμπορικές συμφωνίες.
Παράλληλα, εκτελέστηκε ένα συνεχές πρόγραμμα από live cooking actions από τον chef κ. Στράτο Ιωσηφέλλη, ο οποίος παρουσίασε τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες παρασκευές μέσα από την ενασχόλησή του στη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας. Το κοινό της έκθεσης παρακολούθησε βήμα βήμα κλασικές συνταγές συνυφασμένες με το Ελληνικό Πρωινό, καθώς και νέες γαστρονομικές προτάσεις.

Οι δράσεις   που έλαβαν χώρα εντός του 3ημέρου ήταν:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16.03.2019

10.00 – 11.30

-Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης, παξιμάδι, ελιές Kαλάμων, κρίταμο τουρσί, φρέσκο κρεμμύδι, αγγούρι, κατίκι Δομοκού και παρθένο ελαιόλαδο.

-Σφουγγάτα από την Κύθνο, τραγανές και πεντανόστιμες τυροκροκέτες με συνοδεία μαρμελάδας.

12.00 – 14.00

-Ελληνικό cheesecake με μπισκότο τραχανά Μεσοτόπου και mousse ανθότυρο γιαούρτι, χειροποίητη βιολογική μαρμελάδα με σάκχαρα των φρούτων.

-Σπιτικό ρυζόγαλο με γεύση από βιολογικό πορτοκάλι και άρωμα κανέλας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.03.2019

10.00 – 11.30

-Οσπριάδα ή αλλιώς Παλικαριά Κρήτης, ποικιλία όλων των οσπρίων με φρέσκα μυρωδικά, ζαρζαβατικά και λαδολέμονο σκόρδου.

-Χειροποίητοι γκιουζλεµέδες µε φέτα και ανθότυρο αρωματισμένοι με δυόσμο.

12.00 – 14.00

-Μπάρα με βάση τον τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου με ταχίνι, μέλι ανθέων, σουσάμι, σύκα αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες.

-Πορτοκαλόπιτα glouten and sugar free.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.03.2019

10.00 – 11.30

-Παστέλι σύκου, μέλι, σουσάμι, σταφίδες

-Σφουγγατο με κολοκυθάκι, φρέσκα αρωματικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης

12.00 – 14.00

-Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα και ταχίνι.

-Μπάρα από τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου με σύκα αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες