Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Μυκόνου στην 11η HO.RE.CA. 2016

Στο πλαίσιο της 11ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Μύκονος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Μυκόνου.

Το πρωινό παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου και Δημοτικός Σύμβουλος, κ.Μιχάλης Αποστόλου και ο κ.Δημήτρης Ρουσουνέλος, Συντονιστής του Μυκονιάτικου Πρωινού, μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου και συντάκτης στο “Gastronomos”.Στο περίπτερο παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Τσακίρης με το μέλος του ΞΕΕ κ. Ανδρέα Φιορεντίνο, η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου και Δημοτική Σύμβουλος, κ. Τόνια Ανδρονίκου.

Από το μπουφέ ξεχώρισαν τα ταρτάκια μπουκίτσες μελόπιτας και τα εξαιρετικά μακαρόν με γέμιση μελόπιτας, το Croque Madame a la Mykoniene όπου το τηγανητό αβγό της κλασσικής συνταγής ξάπλωσε σε μια φέτα ζυμωτό ψωμί, φρέσκια ντομάτα και λούζα από τη Μύκονο, καθώς και η σύνθεση του «Πρωινού του Ξενύχτη» από κοκορόζουμο με λεμόνι και κριτσίνια κοπανιστής, μοστράκια με τριμμένη ντομάτα, ξινότυρο και βασιλικό ή κουλούρι με σουσάμι και κυκλαδίτικες γραβιέρες, αυγά τύπου καγιανά με ντομάτα ή ομελέτα με μάραθο και κοπανιστή ή κοτόσουπα με τραχανά και άλλα πολλά.