Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Το Ελληνικό Πρωινό στην XENIA 2019

Με σύνθημα «Κάθε πρωί στρώνουμε τραπέζι σε όλη την Ελλάδα», το Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μια από τις πιο σημαντικές δράσεις όσον αφορά στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς αλλά και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα, φιλοξενήθηκε για πρώτη χρονιά στην έκθεση XENIA 23 – 25 Νοεμβρίου 2019 στο Metropolitan Expo.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο περίπτερό μας την Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ.Άντζελα Γκερέκου και τον Υπουργό Τουρισμού, κ.Χάρη Θεοχάρη οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία του Ελληνικού Πρωινού σχετικά με την ένταξη των τουριστικών καταλυμάτων στο πρόγραμμα, αλλά και τη διαδικασία πιστοποίησης που ακολουθείται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Εκδήλωσαν θερμά το ενδιαφέρον τους για την πορεία του προγράμματος και δοκιμάσαν αρκετά από τα κεράσματα που τους προσφέρθηκαν.
Με την επιμέλεια του consultant chef και πιστοποιημένου καθηγητή μαγειρικής, κ.Στράτου Ιωσηφέλλη, όσοι επισκέφτηκαν το περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού είχαν τη δυνατότητα να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από διαφορετικές προτάσεις – συνταγές, ενώ παράλληλα άκουσαν πολύτιμες πληροφορίες από τη Σύμβουλο Διατροφικής Αγωγής, κ. Μελίνα Σελάλμα μέσα από ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων.

Το τραπέζι του πρωινού πλημμύρισε γεύσεις και αρώματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τόσο με τη βοήθεια των εξαιρετικών πρώτων υλών όσο και με τη μαεστρία του chef κ.Ιωσηφέλλη πραγματοποιήθηκε ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι στα πλέον παραδοσιακά, μοντέρνα αλλά και μεταμοντέρνα εδέσματα της πατρίδας μας.
Από τις ζωντανές παρασκευές που ξεχώρισαν ήταν το ρεβανί με φιστίκι Αιγίνης, η στριφτόπιτα με ξυνομυζήθρα, καπνιστή γραβιέρα και μελανοτύρι, τα γεμιστά σουγάνια με κιμά από λουκάνικο, πλιγούρι και φρέσκα αρωματικά, η αποδομημένη σπανακόπιτα με μους φέτας, το πιτάκι φάβας με σάλτσα τομάτας, καπνιστό σύγκλινο, τηγανιτό αυγό και βασιλοτύρι, καθώς και οι αυγόφετες με παστράμι και τυρί Άγιος Ισίδωρος Νάξου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Vario Duni για την ευγενική χορηγία σε αναλώσιμα είδη στο μπουφέ του Ελληνικού Πρωινού και την Cookbook για τις στολές και τα μαχαίρια του chef, καθώς και για τα πρώτης ποιότητας προϊόντα τους τούς εξής Έλληνες παραγωγούς: Iamvi, Naoumidis All Pepper, Pallada Virgin Olive Oil, Chrisomelo, Thiros Trofima, Saristi, Τυροκομείο Κουφοπούλου, Α λα Γκρεκ, Αφοι Κασσάκη, Αλφειός Ρόδι Α.Ε., Κτήμα Βαβουράκη, Γερούσης, Passion Honey, Γέννημα Γης, Μέλι Ένα, Byraki Flavor, Ανθός Φύσης, Melima, Αυγά Κοντογιάννη, Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, The Trinity Farm, Lesvos Gourmet, Μυτιληνιά Γη, Blackbird, Παλαιστρος, Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου, Gliglis, Agnusvita, Κτήμα Γης και Υγείας.

Η γαστρονομική διάσταση της τουριστικής εμπειρίας έχει ξεχωριστή σημασία για τον επισκέπτη ενός τόπου και αποτελεί πλέον και έναν ακόμα από τους βασικούς λόγους επιλογής κάποιου προορισμού. Για το λόγο αυτό μέσα από το Ελληνικό Πρωινό επιθυμούμε οι γεύσεις που δοκιμάζουν οι επισκέπτες στο τραπέζι του πρωινού να τους μείνουν ανεξίτηλες.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των live cooking actions καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.