


Το ξενοδοχείο La Maison des Couleurs βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Πλατάνου Λέρου με θέα προς το Κάστρο του νησιού και τη θάλασσα του Αιγαίου. Στεγάζεται στο πανέμορφο αρχοντικό της οικογένειας Τσαλίκη που χτίστηκε το 1907 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2009, λειτουργώντας έκτοτε ως μπουτίκ ξενοδοχείο διαθέτοντας πέντε πολυτελείς σουίτες και προσφέροντας διαμονή που συνδυάζει τη φινέτσα μίας παλιότερης εποχής και την παράδοση της Λέρου. Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά στον κήπο σε πορσελάνινο σερβίτσιο συνοδευόμενο από ασημένια μαχαιροπίρουνα και σκεύη.
Το πρωινό στο Maison des Couleurs σερβίρεται στον κήπο του ξενοδοχείου σε σκεύη διαλεγμένα από παλαιοπωλεία του εξωτερικού (ασημένια μαχαιροπίρουνα, ασημένιες ζαχαριέρες, υπέροχες πορσελάνες και κρύσταλλα), ενώ το μενού αλλάζει καθημερινά προσφέροντας στους πελάτες τη δυνατότητα να γευτούν και να μυρίσουν γεύσεις και μυρωδιές της Λέρου.
Ξεχωρίζουν το – φτιαγμένο με αλεύρι ολικής άλεσης, καλαμποκάλευρο, ελαιόλαδο, αλάτι και γλυκάνισο – ζυμωτό ψωμί, οι σπιτικές μαρμελάδες από εποχιακά φρούτα (π.χ. λέρικα φραγκόσυκα και δαμάσκηνα), το τοπικό θυμαρίσιο μέλι, η δροσερή φρουτοσαλάτα, ο τάκος, οι αβγοφέτες, το πρόβειο γιαούρτι πασπαλισμένο με φρέσκα καρύδια και παραδοσιακό λέρικο θυμαρίσιο μέλι, η μυζήθρα από τοπικό παραγωγό που φτιάχνεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα και συνοδεύεται με μέλι και κανέλα, οι λουκουμάδες κ.ά.
Tο Lagos Mare Hotel είναι ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο νησί της Νάξου, κοντά στην παραλία του Αγίου Προκοπίου και 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα του νησιού.
Ξεκίνησε το λειτουργία του από το 2006 και διαθέτει 30 δωμάτια διαφόρων τύπων (οικογενειακά, σουίτες κλπ) σε έκταση δύο κτιρίων με θέα στη θάλασσα, ασύρματο δωρεάν Internet σε όλους τους χώρους, 24ώρη υποδοχή, room service, mini van για μεταφορές και το βραβευμένο εστιατόριο «1924», το οποίο σερβίρει αυθεντική ναξιώτικη κουζίνα υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου σεφ, Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Το πρωινό του Lagos Mare Hotel σερβίρεται καθημερινά σε μπουφέ και είναι βασισμένο σε ελληνική κουζίνα, με τα ναξιώτικα προϊόντα να κυριαρχούν.
Ο μπουφές παρέχει τέσσερα είδη φρέσκων ψωμιών και πολλά ακόμη αρτοσκευάσματα, διάφορα είδη χειροποίητων σπιτικών γλυκών, χωριάτικες πίτες και παρασκευές αυγών (βραστά, τηγανιτά και ομελέτα), ποικιλία ναξιώτικων τυριών, άφθονα αλλαντικά και φυσικά γαλακτοκομικά προϊόντα ναξιώτικης παραγωγής (γάλα, γιαούρτι και βούτυρο).
Επιπλέον, προσφέρονται σπιτικές μαρμελάδες, μέλι και μεγάλη ποικιλία από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, φρουτοσαλάτες, δημητριακά κ.ά. Ο μπουφές ολοκληρώνεται με φρέσκο χυμό από πορτοκάλια που στύβονται εκείνη τη στιγμή και όλα τα είδη καφέ.
To ξενοδοχείο Kos Hotel Junior Suites 4* βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην καρδιά της πόλης της Κω, απέναντι από την μαρίνα του νησιού, μπροστά στην θάλασσα, λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει 66 πλήρως εξοπλισμένα, ευρύχωρα διαμερίσματα που βλέπουν στο Αιγαίο ή/και στην πισίνα με τον καταπράσινο κήπο.
Διαθέτει ακόμα γυμναστήριο, εγκαταστάσεις, πεντακάθαρη εξωτερική πισίνα στη μέση του κήπου του ξενοδοχείου (διαθέσιμη από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο), παιδική πισίνα, παιδική χαρά, αίθουσα συνεδριάσεων με χωρητικότητα 120 ατόμων (σε θεατρική διάταξη) και εστιατόριο.
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρεται με ιδιαίτερη προσοχή το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το ΠΡΩΙΝΟ, που περιέχει επιλεγμένα προϊόντα με βάση την ποιότητα και την εποχικότητα από την δωδεκανησιακή και την λοιπή ελληνική γη.
Μεταξύ άλλων, προσφέρονται μαγειρέματα της ώρας που περιλαμβάνουν τηγανητά αυγά, ομελέτες με τυριά, αλλαντικά ή φρέσκα λαχανικά της εποχής, φρέσκα λαχανικά που εναλλάσσονται καθημερινά, χειροποίητες πίτες,εξαιρετικά τυροκομικά, με πρώτο το τοπικό «κρασοτύρι» της Κω, στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών), παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, φρούτα, θυμαρίσιο μέλι Κω, σπιτικές μαρμελάδες ιδιοπαραγωγής, το παραδοσιακό γλυκό ντοματάκι της Κω, τοπική «μαγειριά», λευκός χαλβάς με σταφίδες ή σιμιγδαλένιος, αρτοσκευάσματα, δροσιστικοί χυμοί πορτοκαλιού, βύσσινου και μήλου, καθώς και η τοπική παραδοσιακή κανελάδα της Κω.
Η δουλειά όμως δεν σταματάει εδώ, καθώς αναζητούνται διαρκώς νέα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και παραδοσιακές συνταγές της δωδεκανησιακής κουζίνας, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών!
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο ξενοδοχείο Kosta Palace (4*) βρίσκεται στο λιμάνι της Κω, ακριβώς απέναντι από το Κάστρο των Ιπποτών του 14ου αιώνα με 173 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια σας περιμένουν για μια ξεκούραστη και άνετη διαμονή. Απολαύστε την ανατολή του ήλιου ή φεγγαρόλουστες βραδιές με την αξέχαστη θέα του λιμανιού με τις ξύλινες σκούνες, είτε στην βεράντα του εστιατορίου ή στο roof garden με την πισίνα.
Το πρωινό μας στην βεράντα μπροστά το λιμάνι είναι μια ασύγκριτη εμπειρία. Προσφέρουμε ένα πλήρη μπουφέ Αμερικάνικου τύπου, αλλά το «καμάρι» μας είναι τα πιάτα «Ελληνικής Σημαίας». Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να γευτούν την τοπική κουλτούρα και να γνωρίσουν καλύτερα το νησί και τους ανθρώπους του. Έτσι χρησιμοποιούμε ντόπια και συχνά βιολογικά προϊόντα, για να φτιάχνουμε κάθε μέρα παραδοσιακές λιχουδιές που αντιπροσωπεύουν την Κω.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Κρασοτύρι, ντόπια φέτα και ανθότυρο, ελιές του νησιού μας, τοπικό ελαιόλαδο με μυρωδικά, μεγάλη ποικιλιά από ψωμιά και παξιμαδάκια με διάφορες γεύσεις, τηγανίτες, τσάϊ βουνού/δυόσμου/δενδρολίβανου, γλυκές και αλμυρές πίτες με δικό μας φύλλο, χαλβά και μαγειριά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο Kolymbia Bay Art – Adults Only απέχει μόλις 100 μ. από την αμμώδη και τη βοτσαλωτή παραλία του θερέτρου. Οι επισκέπτες παραλαμβάνουν κατά την άφιξή τους ένα πακέτο καλωσορίσματος με φρούτα και κρασί, ενώ οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν θερμαινόμενη πισίνα με φρέσκο νερό, χώρο ευεξίας με ατμόλουτρο και τροπικό ντους, πισίνες, εστιατόριο κλπ. Επίσης διοργανώνονται τακτικά εκδηλώσεις μαγειρικής και θεματικές βραδιές.
Το Kolymbia Bay Art σερβίρει στο πρωινό του ελληνικό καφέ, μέλι με κηρήθρα, καρύδες, κρέμα με μαστίχα, χαλβά με σιμιγδάλι, ντομάτες με αυγά, ροζέ αφρώδη οίνο Ρόδου, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, αρωματικά ελαιόλαδα, λουκουμάδες, στριφτά κιχί, γλυκό νεράντζι και φανουρόπιτα Αγίου Όρους.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Οινογνωσία με κρασιά Ρόδου και θεματική βραδιά με συνταγές από τα ροδίτικα χωριά.
Το Kipriotis Hippocrates Hotel είναι ένα κομψό τετράστερο ξενοδοχείο χτισμένο στο Ψαλίδι, μια ήσυχη τοποθεσία με πανέμορφη θέα στη θάλασσα, 3 χλμ από το κέντρο της πόλης της Κω και 25 χλμ από το αεροδρόμιο. Μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχουν ποδηλατόδρομος και στάση λεωφορείου με συχνά δρομολόγια προς την πόλη, ενώ η παραλία απέχει μόλις 100 μέτρα από το ξενοδοχείο, το οποίο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2010 και διαθέτει 174 μοντέρνα δωμάτια, όπως και εστιατόριο, πισίνα, μπαρ πισίνας, αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδική χαρά.
Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Κυπριώτη ως υπερήφανος υποστηρικτής της ελληνικής γαστρονομίας, δίνει μεγάλη έμφαση στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων. Στις κουζίνες των ξενοδοχείων του ομίλου χρησιμοποιούνται διαλεχτά υλικά και πρώτες ύλες της ελληνικής γης με στόχο τη δημιουργία πιάτων και γεύσεων και με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, σερβίρεται ευρεία ποικιλία αρτοσκευασμάτων, αλλαντικά (χοιρινό, χωριάτικα λουκάνικα, μανιάτικο σύγκλινο), τραχανάς με φέτα, αυγοφέτες με κανέλα και ζάχαρη, αλμυρές πίτες (κατημέρια, χορτόπιτα, πισία με φέτα, μανιάτικα ανθοτυρολαλάγγια και κρητικά χορτοπιτάκια με μάραθο), γαλακτοκομικά, ντακάκια, ελιές (Καλαμών, Άμφισας και Θάσου κλπ), ψαρικά κλπ.
Στον πρωινό μπουφέ υπάρχουν ακόμα λαχανικά, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, φρουτοσαλάτα, κομπόστες, φυσικοί χυμοί, αφεψήματα και ελληνικός καφές στην χόβολη, ενώ ξεχωρίζουν οι χειροποίητες μαρμελάδες, το θυμαρίσιο μέλι, το ταχίνι, οι λουκουμάδες, οι χαλβάδες, το κουσαφί με ξερά δαμάσκηνα, τα κρητικά λυχναράκια με μυζήθρα, οι γλυκές πίτες, η κώτικη μαγειριά, τα σμυρνέικα κουλουράκια κοκ.
Το Horizon Beach Resort στην Κω διακρίνεται για το φιλικό περιβάλλον, τη φιλοξενία του και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σχεδιασμένο με υψηλές προδιαγραφές αισθητικής προσφέρει μια πολυτελή και άνετη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες.
Διαθέτει 260 ευρύχωρα δωμάτια και 64 οικογενειακά δωμάτια, διακοσμημένα με γούστο και συνδυάζοντας τη ζεστασιά, την άνεση και την κομψότητα. Ξεχωρίζουν ακόμα, το κεντρικό εστιατόριο “Ασκληπιός”, η ταβέρνα «Θάλαττα», τα δύο σνακ μπαρ, οι δύο μεγάλες πισίνες (με χωριστή παιδική), οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η αίθουσα γυμναστικής και οι φαντασμαγορικές βραδιές διασκέδασης.
Ο πρωινός μπουφές του ξενοδοχείου περιλαμβάνει αλλαντικά (σαλάμι αέρος, πάριζα, βραστή γαλοπούλα, χοιρινή ωμοπλάτη, συκώτι πατέ και μορταδέλα), τυριά (φέτα, κασέρι, τυρί σε κρέμα, μυτζήθρα από την Κω, ανθότυρο) λαχανικά (ντομάτα σε ροδέλα, αγγούρι μπαστούνι, μαρούλι, κρεμμύδι, πιπεριές, τριμμένο καρότο), ελιές (πράσινες και μαύρες), βούτυρο, μαργαρίνη, μέλι τοπικής παραγωγής, μαρμελάδες (κεράσι, φράουλα, ροδάκινο και πορτοκάλι), πραλίνα φουντουκιού, φυστικοβούτυρο, δημητριακά, αποξηραμένα ελληνικά φρούτα, αμύγδαλα, φουντούκια και σταφίδες.
Στον πρωινό μπουφέ σερβίρονται ακόμα δύο τοπικά εδέσματα (πηχτή από κοτόπουλο ή χοιρινό), γλυκά του κουταλιού (βύσσινο, κεράσι, νεράντζι, σύκο, σταφύλι και ντοματάκι), συνδυασμοί γιαουρτιών και διάφορες κομπόστες.
Τέλος υπάρχει μεγάλη ποικιλία ροφημάτων, όπως καφές φίλτρου, σοκολάτα σε ρόφημα, φρέσκο γάλα, τσάι σε διάφορες γεύσεις και φρέσκοι χυμοί (πορτοκάλι, μήλο, γκρέϊπφρουτ και βύσσινο).
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Heliotrope Hotels αποτελείται από δύο τετράστερες μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 62 δωματίων, απόλυτα προσαρμοσμένες στο περιβάλλον και την αρχιτεκτονική της Λέσβου. Βρίσκεται στη μαγευτική Βαρειά, πατρίδα του λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου, 2,5 χλμ από το κέντρο της Μυτιλήνης και πολύ κοντά στην παραλία της Βίγλας.
Όλα τα δωμάτια έχουν βεράντα με θέα στη θάλασσα, κλιματισμό, δορυφορική TV, mini bar, Wi-Fi, λουτρό με μπανιέρα ή ντουζιέρα με υδρομασάζ ή υδροσάουνα, ενώ ορισμένα διαθέτουν υποδομές για ΑΜΕΑ. Υπάρχουν επίσης πισίνες, bars, καφετέρια, πέντε αίθουσες εκδηλώσεων, παιδική χαρά κλπ.
Το πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ στο εστιατόριο «Θάλεια», με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το πράσινο του κήπου. Εδώ τον πρώτο λόγο έχουν τα λεσβιακά προϊόντα, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν και άλλες γεύσεις. Μέλημα των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου είναι να μένουν οι πελάτες ευχαριστημένοι διότι το πρωινό είναι η αρχή και αφού, “αρχή το ήμισυ του παντός”, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Προσφέρονται φρέσκο ψωμί από τους φούρνους του ξενοδοχείου, λεσβιακό πρόβειο βούτυρο και σπιτικές μαρμελάδες από φρούτα του νησιού, σιμιγδαλένιος χαλβάς, μπλατζέτα με ντόπιο ελαιόλαδο, μπαλεζές και αλευριά από εκχύλισμα σύκων, κέικ, μηλόπιτα, πασταφλώρα κλπ.
Η αλμυρή γωνιά περιλαμβάνει φέτα ΠΟΠ, λαδοτύρι Μυτιλήνης, ελιές από διάφορες ντόπιες ποικιλίες, τραχανά κατά τον χειμώνα, τάραμα, σφουγγάτο, κασερόπιτα, στραπατσάδα (στην λεσβιακή ντοπιολαλιά «αυγά πάνε κι έλα»), όλα φτιαγμένα από τσυνταγές και προϊόντα της Λέσβου.
Παράλληλα προσφέρονται κρέπες (γλυκές και αλμυρές) και παρασκευές αυγών με μπέικον, ζαμπόν, σαλάμι αέρος και λουκάνικα.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Heliotrope Hotels αποτελείται από δύο τετράστερες μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 62 δωματίων, απόλυτα προσαρμοσμένες στο περιβάλλον και την αρχιτεκτονική της Λέσβου. Βρίσκεται στη μαγευτική Βαρειά, πατρίδα του λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου, 2,5 χλμ από το κέντρο της Μυτιλήνης και πολύ κοντά στην παραλία της Βίγλας.
Όλα τα δωμάτια έχουν βεράντα με θέα στη θάλασσα, κλιματισμό, δορυφορική TV, mini bar, Wi-Fi, λουτρό με μπανιέρα ή ντουζιέρα με υδρομασάζ ή υδροσάουνα, ενώ ορισμένα διαθέτουν υποδομές για ΑΜΕΑ. Υπάρχουν επίσης πισίνες, bars, καφετέρια, πέντε αίθουσες εκδηλώσεων, παιδική χαρά κλπ.
Το πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ στο εστιατόριο, όπου ξεχωρίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το πράσινο του κήπου. Εδώ τον πρώτο λόγο έχουν τα λεσβιακά προϊόντα, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν και άλλες γεύσεις. Μέλημα των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου είναι να μένουν οι πελάτες ευχαριστημένοι διότι το πρωινό είναι η αρχή και αφού, “αρχή το ήμισυ του παντός”, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Προσφέρονται φρέσκο ψωμί από τους φούρνους του ξενοδοχείου, λεσβιακό πρόβειο βούτυρο και σπιτικές μαρμελάδες από φρούτα του νησιού, σιμιγδαλένιος χαλβάς, μπλατζέτα με ντόπιο ελαιόλαδο, μπαλεζές και αλευριά από εκχύλισμα σύκων, κέικ, μηλόπιτα, πασταφλώρα κλπ.
Η αλμυρή γωνιά περιλαμβάνει φέτα ΠΟΠ, λαδοτύρι Μυτιλήνης, ελιές από διάφορες ντόπιες ποικιλίες, τραχανά κατά τον χειμώνα, τάραμα, σφουγγάτο, κασερόπιτα, στραπατσάδα (στην λεσβιακή ντοπιολαλιά «αυγά πάνε κι έλα»), όλα φτιαγμένα από τσυνταγές και προϊόντα της Λέσβου.
Παράλληλα προσφέρονται κρέπες (γλυκές και αλμυρές) και παρασκευές αυγών με μπέικον, ζαμπόν, σαλάμι αέρος και λουκάνικα.
Το τετράστερο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης της Χίου. Ένα πραγματικό στολίδι για το νησί, αποτελείται από έξι κτίρια, ακολουθώντας πιστά στην μεσαιωνική αρχιτεκτονική της Χίου και περιλαμβάνει 65 δωμάτια και 4 σουίτες, πλήρως εξοπλισμένα, ανακαινισμένα και εναρμονισμένα στις ανάγκες της σύγχρονης φιλοξενίας, καθώς και το διακεκριμένο εστιατόριο Πύργος, με σκοπό να καταστήσει τη διαμονή των επισκεπτών μοναδική, γεμάτη από τη φημισμένη χιώτικη φιλοξενία και αρχοντιά, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον!
Το πρωινό ξεκινά με ρόφημα της αρεσκείας των πελατών, αλλά και με τις προτάσεις του ειδικευμένου barista. Μεταξύ άλλων προσφέρονται φρεσκοκαβουρδισμένος ελληνικός καφές με άρωμα μαστίχας, τσάι του βουνού, φασκόμηλο και μελισσάκι από του πρόποδες της ορεινής Χίου, φρέσκο γάλα και χυμοί από τοπικές βιοτεχνίες.
Το μενού περιλαμβάνει επίσης διάφορα είδη φρέσκου ψωμιού, χιώτικες βιολογικές μαρμελάδες από τα χέρια της «Θείας Ευαγγελίας» και γλυκά του κουταλιού, φρουτοσαλάτα, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, όπου δεσπόζουν οι χιώτικες «παστελαριές» (αποξηραμένο και φουρνισμένο έδεσμα σύκου με αμύγδαλα, δάφνη, κανέλα και σουσάμι), κριθαρένια παξιμαδάκια, κέικ, τοπικά «κουρκουμπίνια», ραβανί με χιώτικη μαστίχα, γαλακτομπούρεκο κλπ.
Η αλμυρή πλευρά του πρωινού περιλαμβάνει παρασκευές χιώτικων αυγών, αλλαντικά, τυριά (όπως το τοπικό μαστέλο), μανιτάρια, εκλεκτές χειροποίητες πίτες (χορτόπιτα με ανθότυρο και μυρώνια, μανιταρόπιτα κλπ), λαχανικά τσακιστές ελιές κλπ, όλα ετοιμασμένα με μεράκι και φροντίδα.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο Hotel Goulielmos βρίσκεται επάνω σε έναν βράχο, σε απόσταση 500 μ. από την παραλία της Καλντέρας και το χωριό Ακρωτήρι. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο το οποίο διαθέτει 27 όμορφα διακοσμημένα καταλύματα με θέα στον κήπο ή στο Αιγαίο. Καθημερινά σερβίρεται πλούσιος μπουφές πρωινού με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ στο μπαρ του ξενοδοχείου μπορεί κανείς να απολαύσει δροσιστικά ποτά όλη την ημέρα.
Το πλούσιο πρωινό στο Goulielmos Hotel δίνει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να γευτούν την παραδοσιακή σαντορινιά κουζίνα μέσα από τοπικές συνταγές και προϊόντα που παράγει η θηραϊκή γη.
Η μυρωδιά του ελληνικού καφέ στη χόβολη, καθώς και η μεγάλη ποικιλία τσαγιού, καλημερίζουν τον επισκέπτη με τον πιο ωραίο τρόπο. Πρόσφέρονται διάφορα είδη ολόφρεσκου ψωμιού από φούρνο της γειτονιάς, παραδοσιακά κουλουράκια και κριτσίνια, δημητριακά, ποικιλίες από σπιτικές μαρμελάδες, χειροποίητες χωριάτικες πίτες, σπιτικό ρυζόγαλο πασπαλισμένο με κανέλα και φτιαγμένο με αγνά υλικά από τα χέρια της κυρίας Ντίνας, τοπικά γλυκίσματα, γλυκά του κουταλιού, λαχανικά, ελιές και παρθένο αγνό ελαιόλαδο πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, κρίθινα παξιμάδια, ξηροί καρποί κλπ.
Επιπλέον, το πρωινό περιλαμβάνει φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, χωριάτικα λουκάνικα, παρασκευές αυγών, ποικιλία αλλαντικών και τυριών και πολλές άλλες γεύσεις που απολαμβάνει καθημερινά ο επισκέπτης στη βεράντα του εστιατορίου με θέα τη καλντέρα.
Το Ftelia Bay Boutique Hotel είναι ένα τετράστερο ξενοδοχείο κοντά στη Χώρα της Μυκόνου, δίπλα στην παραλία της Φτελιάς και κοντά στις υπόλοιπες διάσημες παραλίες του νησιού.
Τα δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου είναι πρόσφατα ανακαινισμένα και παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ στο εστιατόριο, οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν φρέσκα φαγητά της τοπικής, ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Το συγκρότημα διαθέτει 26 δωμάτια, με θέα στη θάλασσα ή στο βουνό, δίχωρα οικογενειακά δωμάτια, δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, ένα μπάνιο και μια μεζονέτα για 6 άτομα.
Το Ftelia Bay σερβίρει μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως αρτοποιήματα (πολύσπορο ψωμί Μυκόνου, κουλουράκια και κριτσίνια Μακεδονίας κλπ), τοπικά φρούτα εποχής, λαχανικά βιολογικής παραγωγής, γαλακτοκομικά (όπως γιαούρτι, ξυνότυρο και τροβολιά Μυκόνου) αυγά Μεγάρων σε αμέτρητες παρασκευές (βραστά, μάτια με απάκι Κρήτης, ομελέτα μαζί με ζαμπόν, γαλόπουλα και λούζα), αλλά και πίτες, όπως παραδοσιακές σπανακόπιτες και κρεμυδόπιτες με τροβολιά Μυκόνου.
Ακόμη, προσφέρονται διάφορες ποικιλίες μελιού (ανθόμελο, πευκόμελο και κερυκόμελο Κασσάνδρας), βιολογικό ταχίνι ολικής αλέσεως από την Κρύα Βρύση Πέλλας, ελιές Κασσάνδρας, ελληνικός τραχανάς, ραφιόλια με τροβολιά Μυκόνου, μαρμελάδες, χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, κέικ και μόστρα Μυκόνο, μπουγάτσα, αποξηραμένα φρούτα κ.ά.
Τέλος, ο πρωινός μπουφές ολοκληρώνεται με διάφορα είδη τσαγιού και καφέ (με κυρίαρχο τον κλασικό ελληνικό).
End of content
No more pages to load