


Το The Golden Age of Athens είναι ένα boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μία από τις πιο ασφαλείς και προσβάσιμες περιοχές της Αθήνας, προσφέροντας στους επισκέπτες του την αίσθηση της ελευθερίας και της ευκολίας να φτάνουν σε κάθε σημείο εμπορικού ενδιαφέροντος και πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης.
Στο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μία ποικιλία γεύσεων που περιλαμβάνει φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα, αυθεντικό γιαούρτι με επιλογή αποξηραμένων φρούτων και ξηρούς καρπούς. Αυθεντικές χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ελληνικό μέλι και ταχίνι.
Πάντα σερβίρεται μία χειροποίητη φρέσκο-ψημένη πίτα όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πατσαβουρόπιτα, κολοκυθόπιτα ή μπουγάτσα αλμυρή και στα γλύκα περιλαμβάνονται τα ελληνικά σιροπιαστά και μία επιλογή από ρεβανί, καρυδόπιτα και ρυζόγαλο.
Από την Ελληνική γωνία δεν λείπουν η ελληνική σαλάτα με φέτα και ελιές, τυροκαυτερή, φάβα και πιπεριές Φλωρίνης. Βέβαια δεν λείπει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Στην ποικιλία ψωμιών περιλαμβάνονται επίσης, κουλούρια Θεσσαλονίκης και παξιμάδια Κυθήρων. Στην διάθεση των πελατών υπάρχουν και προϊόντα ειδικής διατροφής ,χωρίς λακτόζη ή χωρίς γλουτένη και άλλα.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΜέλος των Small Luxury Hotels of the World, το Excelsior Hotel (Όμιλος Μακεδονικών Ξενοδοχείων), βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δίπλα ακριβώς στην πλατεία Αριστοτέλους και μόλις 5 λεπτά από τα πολυτελή καταστήματα της οδού Μητροπόλεως και Τσιμισκή, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες, καθώς και τους τουρίστες αναψυχής.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 34 κομψά και μοντέρνα δωμάτια, την υπερσύγχρονη συνεδριακή αίθουσα «Ισμήνη», το κεντρικό εστιατόριο «The Bistro», αίθουσα massage και το Central Spa by Apivita, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στο City Hotel.
Στο πρωινό του Excelsior Hotel, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών συναντά τη φροντίδα για τα προσεγμένα, ποιοτικά και τοπικά προϊόντα της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά, στο Roof Garden του Excelsior, προσφέρονται φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα όπως τσουρέκια, κουλούρια Θεσσαλονίκης και μπουγάτσες, φρέσκα φρούτα από την Ημαθία, την Πιερία και τη Χαλκιδική, μέλι Σιθωνίας, ταχίνι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Χαλκιδικής, τσάι Χολομώντα και μυρωδάτος ελληνικός καφές.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Όλο το χρόνο φτιάχνονται μενού με βάση τα ελληνικά φαγητά και κρασιά, με έμφαση σε αυτά της Βορείου Ελλάδας. Επίσης, το ξενοδοχείο προβάλλει τη μοναστηριακή κουζίνα σε συνεργασία με τον μοναχό Επιφάνιο, διοργανώνει διαδραστικά παιχνίδια με το κρασί Wine Bingo με τη συνεργασία του οινολόγου Στέλιου Δημητριάδη και προτείνει στους πελάτες, σε καθημερινή βάση, πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο ‘The Bay Hotel & Suites’ είναι ένα κομψό συγκρότημα με δωμάτια ξενοδοχείου και σουίτες που χαρακτηρίζονται από έναν σύγχρονο μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Βρίσκεται μια ιδιωτική παραλία, μέσα σε φυσικούς κήπους.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο γραφικό θέρετρο του Βασιλικού, 14 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου και διαθέτει 112 καλαίσθητα, φωτεινά και άνετα δωμάτια με υπέροχη θέα στη θάλασσα ή το βουνό, φιλική εξυπηρέτηση και ήσυχη ατμόσφαιρα που το καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες, ζευγάρια και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Καθημερινά, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρεται πλούσιος πρωινός μπουφές με προϊόντα από τη Ζάκυνθο, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία από φρεσκοψημένα αρτοποιήματα με χαρακτηριστικότερα τα ζακυνθινά καρβέλια και τα ντόπια κρασάτα παξιμάδια με σταφίδες, τη γευστική πίτα ημέρας (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα, μπουγάτσα ή μηλόπιτα), φρέσκα λαχανικά, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παρασκευές φρέσκων αυγών ελευθέρας βοσκής, διάφορες ποικιλίες ελιάς, φέτα, τραχανάς με τυρί κ.ά.
Ο πρωινός μπουφές περιέχει πάντα και χαρακτηριστικά ελληνικά εδέσματα, όπως ρυζόγαλο και λουκουμάδες με μέλι ανθέων. Τέλος, προτείνεται στους επισκέπτες να δοκιμάζουν τις χειροποίητες μαρμελάδες, οι οποίες προσφέρονται σε μια αξιοσημείωτη ποικιλία που περιλαμβάνει πορτοκάλι, σύκο, περγαμόντο, φράουλα, κεράσι, ροδάκινο κ.ά!
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Λαδοτύρι Ζακύνθου
Χοιρινό Ζαμπόν
Γιαούρτι Στραγγιστό
Μέλι Θυμαρίσιο
Μαρμελάδα Βερίκοκο
Ρυζόγαλο
Σπανακόπιτα
Σταφιδόψωμο
Παξιμάδια Σταρένια
Ψωμί Πολύσπορο
Ελιές Άμφισσας Πράσινες
Καρπούζι
Χαμομήλι
Ελληνικός καφές
Το The Athens Gate βρίσκεται στην Αθήνα (απέναντι από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός) και διαθέτει 99, σύγχρονα και πλήρως ανακαινισμένα, δωμάτια. Από αυτά, τα μπροστινά έχουν μοναδική θέα προς το ναό του Ολυμπίου Διός και την ανατολική Αθήνα, ενώ τα πίσω δωμάτια του 7ου ορόφου βλέπουν την Ακρόπολη. Ξεχωρίζει ακόμα το Bar-Restaurant με την εκπληκτική θέα σε όλη την Αθήνα, μια θέα που έχει χαρακτηριστεί ως η 4η καλύτερη στον κόσμο σύμφωνα με τα σχόλια των επισκεπτών στο tripadvisor.
Το πρωινό του Athens Gate σερβίρεται καθημερινά στο εστιατόριο του 8ου ορόφου. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει όλα τα εδέσματα του μπουφέ σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη ή τον Ναό του Ολυμπίου Διός. Ο μπουφές περιλαμβάνει ζεστά και κρύα είδη σε μεγάλη ποικιλία με τα ελληνικά προϊόντα να έχουν την τιμητική τους. Λιαστές τομάτες, ντολμαδάκια, σταφίδες, δύο είδη ψωμιού, κουλούρι Θεσσαλονίκης, αυγά τηγανιτά, ομελέτα, καθώς επίσης μπέικον, τέσσερα είδη δημητριακών είναι μόνο μερικά από τα 38 είδη που περιλαμβάνονται στο μπουφέ του ξενοδοχείου. Στο πρωινό περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα είδη καφέ, έξι είδη τσάι επιλογής του πελάτη, καθώς και ζεστή σοκολάτα για τους μικρούς φίλους.
Το Θεάρτεμις Παλλάς βρίσκεται στο Ρέθυμνο, σε μια πόλη με έντονη την ενετική και οθωμανική παρουσία, σε μια προνομιακή θέση, μόλις 200 μέτρα από την αμμώδη παραλία και 15 λεπτά από την παλιά πόλη. Κατά την άφιξη στο Θεάρτεμις Παλλάς, η ζεστή ατμόσφαιρα, η προσεγμένη διακόσμηση και το θερμό καλωσόρισμα, επιβεβαιώνουν την επιλογή του ξενοδοχείου από τους πελάτες.
Το ξενοδοχείο διαθέτει άνετα δωμάτια, εξαιρετικό εστιατόριο και σνακ μπαρ, πισίνες, κεντρικό σαλόνι και ένα έμπειρο και φιλικό προσωπικό που είναι πάντα κοντά στον πελάτη.
Η παραδοσιακή τοπική γωνιά αποτελεί ξεχωριστό τμήμα του πρωινού μπουφέ και διακοσμείται με στοιχεία της τοπικής παράδοσης. Εδώ, ο επισκέπτης θα συναντήσει διάφορα αφεψήματα, τα οποία εναλλάσσονται καθημερινά, όπως μαλοτήρα, δίκταμο, τίλιο, φλισκούνι, ανάμεικτα («σαρανταδέντρι») και φασκόμηλο. Ακόμη, σερβίρονται τυριά (όπως φέτα και γραβιέρα), γιαούρτι, δύο τοπικές ποικιλίες ελιάς, παξιμάδια, ξηροί καρποί, σταφίδες, σύκα, χουρμάδες κ.ά.
Στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν και διάφορα γλυκίσματα, όπως καλιτσούνια, σφακιανές πίτες, ταχίνι, χαλβάς, λουκουμάδες, μυζυθροπιτακια, λυχναράκια, δίπλες, βουτήματα, ξεροτήγανα, ρυζόγαλο, τηγανίτες και διάφορα γλυκά του κουταλιού.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρονται ελληνικές σπεσιαλιτέ, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη μεσογειακή διατροφή σε κάθε τους γεύμα και κυρίως στην κρητική γωνιά. Όλα τα εδέσματα είναι φτιαγμένα με κρητικό λάδι και με τοπικά προϊόντα, ενώ ο μεσημεριανός και ο βραδινός μπουφές έχουν πάντα ένα ή περισσότερα ελληνικά και τοπικά φαγητά. Επιπλέον, κατά την άφιξη των πελατών προσφέρονται κρασιά, ρακί, ξηροί καρποί, αμύγδαλα, φιστικί Αιγίνης κλπ.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Γραβιέρα Κρήτης (ΠΟΠ)
Απάκι
Γιαούρτι Αγελαδινό
Μέλι Θυμαρίσιο
Μαρμελάδα Φράουλα
Γλυκό κουταλιού Κυδώνι
Σφακιανή Πίτα
Κουλουράκια Λαδιού
Παξιμάδια Κριθαρένια (Κρίθινα)
Σταρένιο (Ψωμί Λευκό)
Ελιές Καλαμών
Πορτοκάλια
Τσάι Βουνού (Μαλοτήρα, Καλοκοιμιθιά)
Ελληνικός καφές
Στο ιστορικό χωριό των Καπετανιανών που φωλιάζει σε μια πέτρινη ράχη των Αστερουσίων, η Θαλόρη («θάλασσα» και «όρος») συνδυάζει τη γνήσια κρητική φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων σε βουνό και θάλασσα.
Η Θαλόρη αποτελείται από 20 παραδοσιακές οικίες που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, διατηρώντας την κρητική αρχιτεκτονική τους και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα.
Στο εστιατόριο σερβίρονται πιάτα της κρητικής κουζίνας από αγνά ντόπια υλικά, ενώ η λίστα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.
Η παράδοση και τα ντόπια προϊόντα σε συνδυασμό με τις συνταγές της γιαγιάς αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας του εξαιρετικό πρωινό της Θαλόρης.
Ο φιλοξενούμενος, ξεκινάει τη μέρα του με ένα δυναμωτικό κρητικό πρωινό το οποίο περιλαμβάνει, αν μη τι άλλο, φρέσκο ζυμωτό ψωμί που μπορεί να συνοδεύσει με ευωδιαστό μέλι, σπιτικές μαρμελάδες και φρέσκο βούτυρο από αιγοπρόβειο γάλα. Δε θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι οι ζεστές τηγανίτες, το φρέσκο γάλα και τα ντόπια τυροκομικά είδη, καθώς και γιαούρτι με φρούτα και παραδοσιακές πίτες με χόρτα του βουνού. Όλα αυτά συνδυάζονται απόλυτα με φρουτοσαλάτες και φυσικούς χυμούς πάντα με φρέσκα φρούτα εποχής.
Οι πρώτες ύλες προέρχονται από το μποστάνι και το κοπάδι του ξενώνα, καθώς και από ντόπιους μικρούς παραγωγούς των Αστερουσίων.
Στο Thalassa Beach Resort & Spa μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές του σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, χωρίς παιδιά, σε ένα ανακαινισμένο κομψό χώρο, ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες. «Ρομαντικές» εγκαταστάσεις για ζευγάρια, όπως χώροι περιποίησης για δυο, εκλεπτυσμένη κουζίνα με δυνατότητα γεύματος μπροστά στην παραλία, επιλεγμένες καθημερινές δραστηριότητες (όπως μαθήματα ελληνικής κουζίνας και σε σεμινάρια ελληνικών χορών), νυχτερινή ψυχαγωγία και πολυτελή δωμάτια με όλες τις ανέσεις μπορούν να κάνουν τη διαμονή μια αξέχαστη εμπειρία!
Η μέρα στο ξενοδοχείο ξεκινά με ένα πλούσιο πρωινό μπουφέ που μπορεί να απολαύσει κάποιος στο εστιατόριο Έλαιον. Το πρωινό περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία κρητικών και γενικότερα ελληνικών εδεσμάτων.
Εδώ, συναντά κανείς ποικιλία αρτοσκευασμάτων, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, χυμούς, φρουτοσαλάτες και λαχανικά εποχής, επιλεγμένα κρητικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, παρασκευές αυγών, ποικιλία αλλαντικών, κρητικό ελαιόλαδο, ελιές και πάστα ελιάς, παραδοσιακά γλυκά και, φυσικά, παραδοσιακές πίτες και γλυκίσματα (σφακιανές πίτες, καλιτσούνια με χόρτα ή μυζήθρα, λυχναράκια κλπ).
Το πρωινό περιλαμβάνει ακόμη, μαρμελάδες, μέλι, ταχίνι, φρέσκο βούτυρο, ροφήματα από βότανα, χειροποίητα μουστοκούλουρα κ.ά.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στο ξενοδοχείο σερβίρονται όλη τη μέρα ελαφριά σνακ. Επίσης λειτουργούν παραλιακή ταβέρνα και a la Carte εστιατόριο, ενώ τα κρασιά προέρχονται από τους καλύτερους αμπελώνες της Ελλάδας. Αρκετά από τα βότανα και τα μυρωδικά των γευμάτων προέρχονται από τις γλάστρες του ξενοδοχείου. Παράλληλα, διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες όπως show cooking, μαθήματα κρητικής κουζίνας και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΜόλις 4 χλμ. δυτικά των Χανίων και 80 μ. από την παραλία, το νεόκτιστο Talos Hotel προσφέρει άρτια εξοπλισμένα και ευρύχωρα καταλύματα στο παραθαλάσσιο χωριό των Αγίων Αποστόλων, ενώ το εστιατόριο των εγκαταστάσεων σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά και κρητικά πιάτα από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Επιπλέον, το ξενοδοχείο προσφέρει πολλές δυνατότητες για κολύμπι, καθώς βρίσκεται κοντά σε 3 παραλίες, ενώ οι Άγιοι Απόστολοι είναι μια από τις πιο πράσινες περιοχές του νησιού!
Το πρωινό στο ξενοδοχείο είναι “a la carte” και απαρτίζεται από φρεσκοστυμμένο χυμό ντόπιων πορτοκαλιών, ροφήματα (όπως ελληνικός καφές στο μπρίκι και τσάι του βουνού), φρέσκο βούτυρο Χανίων, χειροποίητες μαρμελάδες από κρητικά φρούτα, φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς (ιδιοπαραγωγής) και ένα επιπλέον έδεσμα που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης ανάμεσα σε αυγά ελευθέρας βοσκής με μπέικον CretaFarm, φρούτα και λαχανικά κυρίως από τη Νέα Κυδωνία Χανίων, τυριά Κρήτης, φέτα και γιαούρτι ή κρεατόπιτα, μπουγάτσα και σπιτικά καλτσούνια.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στον κήπο του ξενοδοχείου καλλιεργούνται βασιλικός, δυόσμος και μαϊντανός. Τα πάντα μαγειρεύονται στην κουζίνα, με εξαίρεση τα παγωτά που προέρχονται από τη ντόπια εταιρεία Ευσταθίου. Το μενού αποτελείται αποκλειστικά από ελληνικές και κρητικές συνταγές με εξαίρεση, ενίοτε, τη σως μανιταριών.
Επιτρέπεται η επίσκεψη στην κουζίνα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κατόπιν συνεννόησης είναι δυνατή η παραμονή για παρακολούθηση εκτέλεσης συγκεκριμένης συνταγής.
Τέλος, στη συνάντηση γνωριμίας, προσφέρονται δωρεάν τσικουδιά και ξηροί καρποί και δίδεται η δυνατότητα δοκιμής βαρελίσιου κρασιού ιδιωτικής παραγωγής.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο Τaleton Eco Boutique είναι ένας οικολογικού τύπου ξενώνας στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία στους πρόποδες του Ταϋγέτου, μόλις 15 λεπτά από τη Σπάρτη και 20 λεπτά από το Γύθειο.
Διαθέτει 10 ευρύχωρα δωμάτια σε δύο επίπεδα, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις με συνείδηση και σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον. Ο πρωινός μπουφές περιλαμβάνει άφθονα τοπικά προϊόντα, ενώτο κτίριο είναι παραδοσιακό δείγμα μανιάτικης τεχνοτροπίας. Από εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει εξορμήσεις στη φύση και τα αξιοθέατα της Λακωνίας.
Στον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου Τaleton Eco Boutique ο επισκέπτης μπορεί να βρει χειροποίητα αρτοσκευάσματα (ψωμί 2-3 ειδών, κουλούρια, λαλάγγια, παξιμάδια με γλυκάνισο, κριθαρένιες μπουκιές κ.ά.), σπιτικές χειροποίητες μαρμελάδες, παρασκευές αυγών ελευθέρας βοσκής, καγιανά με σύγκλινο Μάνης, αλλαντικά, άφθονα φρέσκα φρούτα και φρέσκους χυμούς από βιολογικά φρούτα τοπικής παραγωγής, παραδοσιακό γιαούρτι, φρέσκο γάλα, τυριά (γραβιέρα και φέτα), ελιές Λακωνίας (μαύρες και πράσινες) και ελαιόλαδο παραγωγής του ξενοδοχείου, λαχανικά, μέλι, ταχίνι, επιλογές όπως ψητά μήλα με γιαούρτι και σιρόπι από γλυκό κρασί με άρωμα δυόσμου, διάφορες χειροποίητες πίτες με εποχιακά υλικά, δημητριακά, τσάι Ταϋγέτου, χαμομήλι, τίλιο, φασκόμηλο, ελληνικό καφέ και καφέ φίλτρου.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται, το ψωμί, το κέικ και οι μαρμελάδες είναι παραγωγής του ξενοδοχείου, ενώ τα αρωματικά φυτά και τα αφεψήματα μαζεύονται από τον κήπο. Το ξενοδοχείο διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα τον λακωνικό οίνο, αλλά και επισκέψεις στο οινοποιείο Θεοδωρακάκου και στο μουσείο Ελιάς και Λαδιού.
Το ξενοδοχείο SwissHome βρίσκεται περίπου 2 χλμ. από τη Νάουσα της Πάρου, στον δρόμο προς την Παροικιά, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στον κόλπο της Νάουσας.
Η οικογένεια έχει βαθιές ρίζες στον ξενοδοχειακό χώρο που ανάγονται στον 19ο αιώνα και προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ένα σπιτικό περιβάλλον, αλλά και ένα ξεχωριστό πάντρεμα της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με την σύγχρονή, λιτή πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική.
Διαθέτει δωμάτια με ξεχωριστή διακόσμηση και έπιπλα αντίκες, εστιατόριο με εξαιρετικές νοστιμιές και πολλές ακόμη παροχές και υπηρεσίες!
Το πρωινό του ξενοδοχείου Swiss Home σερβίρεται την τραπεζαρία και στις βεράντες του ξενοδοχείου, από τις 8:30 μέχρι περίπου τις 11:00 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικές πίτες και παραδοσιακά γλυκά του «Ελληνικού Πρωινού».
Προσφέρονται στραπατσάδα και άλλες παρασκευές ντόπιων αυγών (όπως ατομικές ομελέτες με τοπικά τυριά), αρτοσκευάσματα (ψωμί, παξιμάδια κλπ) από παραδοσιακό φούρνο, μαρμελάδες που φτιάχνονται από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, μέλι τοπικών παραγωγών, κουλουράκια, μπισκότα και κέικ διαφόρων γεύσεων που φτιάχνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, πάστα φλώρα από χειροποίητες μαρμελάδες, ντοματάκια τσέρι, ελιές και φρέσκα φρούτα εποχής.
Επιπλέον, η οικοδέσποινα κ. Άννα, ετοιμάζει διάφορες πίτες με φρέσκα χορταρικά και τυριά (όπως κολοκυθόπιτα, τυροπιτάκια, τυρόψωμο και ελιόψωμο), ενώ υπάρχει μια ποικιλία σε τοπικά τυριά, όπως ξινομυζήθρα, κεφαλογραβιέρα Πάρου, λαδοτύρι, μανούρι και φέτα της Ένωσης Γ. Συνεταιρισμών Πάρου. Προσφέρονται επίσης αλλαντικά, ενώ στη διάθεση του επισκέπτη υπάρχουν επίσης χυμοί, διάφορα είδη καφέ (όπως ο κλασικός ελληνικός), τσάι από βότανα κλπ.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Sunset βρίσκεται μια ανάσα από την υπέροχη παραλία του Παραδείσου, στο Νέο Μαρμαρά, στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Χτισμένο σ’ ένα ειδυλλιακό, κατάφυτο τοπίο με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Νέου Μαρμαρά, το συγκρότημα προσφέρει ασύγκριτη θέα στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Το Sunset διαθέτει λειτουργικούς και ελκυστικούς χώρους, στοχεύοντας σε μια διαμονή όσο πιο ευχάριστη και ξέγνοιαστη γίνεται. Επιπλέον, στην πισίνα του ξενοδοχείου οργανώνονται καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού μαθήματα αερόβιας άσκησης.
Καθημερινά, στην αίθουσα πρωινού σερβίρεται ελληνικός μπουφές με χειροποίητα εδέσματα από την οικοδέσποινα της επιχείρησης που κατάγεται από τον Παρθενώνα του Ν. Μαρμαρά.
Στον πρωινό μπουφέ συναντά κανείς ελαιόλαδο και ελιές από τα κτήματα των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου, φρέσκο ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο της γειτονιάς, κέικ, χειροποίητα κουρού με φρέσκο βούτυρο, σοκολατόπιτα, χαλβά, γιαούρτι, κομπόστες, κρίκους με καρότο και ρετσίνα, μπισκότα , χυμούς και ροφήματα που καλλιεργούνται στον κήπο του ξενοδοχείου κ.ά.
Ο μπουφές περιλαμβάνει ακόμα, αλλαντικά, τυροκομικά, φρέσκα φρούτα και αυγά, καθώς και τζατζίκι, ταραμά και τουρσιά συνοδευόμενα από χωριάτικες ντομάτες και αγγουράκια!
Το Sunday λειτουργεί από το 1990 με γνώμονα τις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας. Η γεωγραφική του θέση είναι ιδανική για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια ήρεμη διαμονή, αλλά παράλληλα επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στην πόλη της Ρόδου. Διαθέτει τρεις διαφορετικούς τύπους δωματίων κατάλληλα διαμορφωμένους για τις ανάγκες μέχρι και πενταμελών οικογενειών, για ζευγάρια ή γκρουπ φίλων.
Επίσης, λειτουργεί εστιατόριο με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό και μπαρ δίπλα στην πισίνα, όπου μπορεί κανείς να γευτεί αυθεντικές ελληνικές γεύσεις σε ένα όμορφο περιβάλλον, με άψογο σέρβις και φιλική διάθεση.
Στο εστιατόριο σερβίρεται καθημερινά μπουφές με πρωινό που περιλαμβάνει λευκό ψωμί φραντζόλα, πολύσπορο μαύρο ψωμί, μπαγκέτες, μαύρο ζυμωτό (ίδιας παραγωγής), φρέσκα φρούτα εποχής, χυμούς, ντόπιο μέλι θυμαρίσιο, λαχανικά εποχής, ελιές και ελαιόλαδο, ποικιλία τυριών και ποικιλία αλλαντικών. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς παραδοσιακό γιαούρτι, βούτυρο, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού (ίδιας παραγωγής), ντόπια αυγά βραστά ελευθέρας βοσκής, παραδοσιακές τυρόπιτες (ίδιας παραγωγής), πολίτικες τυρόπιτες (ίδιας παραγωγής), κουλούρια και βουτήγματα (ίδιας παραγωγής), καθώς και δημητριακά (μούσλι, βρώμη). Ο πρωινός μπουφές ολοκληρώνεται από ραβανί, κέικ μαρμπέ, μηλόπιτα, καφέ, τσάι και αφέψημα δυόσμου.
End of content
No more pages to load