


Κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, το υπερσύγχρονο Τhe Μet Hotel, μέλος του Ομίλου Chandris Hotels & Resorts, προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον με μοναδικές ανέσεις σε όλους τους επισκέπτες.
Διαθέτει 212 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, 13 αίθουσες συνεδριάσεων, γκουρμέ εστιατόρια, ατμοσφαιρικά μπαρ, θαυμάσιο spa και άλλες εγκαταστάσεις, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες που προσφέρουν μια αξέχαστη διαμονή. Μοντέρνο ντεκόρ, άψογη εξυπηρέτηση και προσωπική φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια εγγυώνται την άνετη παραμονή.
Καθημερινά στο εστιατόριο Avenue 48 σερβίρεται ο πλούσιος πρωινός μπουφές του ξενοδοχείου Τhe Met, με τα ελληνικά προϊόντα να έχουν την τιμητική τους!
Μεταξύ άλλων, προσφέρονται φρεσκοψημένο ψωμί, ελληνικά τυριά (όπως φέτα, κασέρι και μανούρι), γιαούρτι, ελιές, μέλι, μαρμελάδες, κουλούρι Θεσσαλονίκης, λουκάνικα Τζουμαγιάς, στραπατσάδα, μουστοκούλουρα, γλυκά, αλμυρές πίτες, κέικ (με φιστίκι Αίγινας ή με λεμονιού και μαστίχα Χίου), αποξηραμένα φρούτα κ.ά.
Παράλληλα, ο chef δημιουργεί συνταγές δικής του έμπνευσης με βάση το “Ελληνικό Πρωινό”. Έτσι φτιάχνει pan cakes από ξινό τραχανά, χειροποίητες μπάρες δημητριακών με φιστίκι Αίγινας, danish με σιροπιασμένη ζύμη τσουρεκιού και καρύδια, χειροποίητη μαρμελάδα φρούτων αρωματισμένη με αρμπαρόριζα, σβίγκους με πραλίνα φουντουκιού και ταχίνι.
Επιπλέον, ο κατάλογος του Room Service διαθέτει και την επιλογή του “Ελληνικού Πρωινού” με τα ανάλογα εδέσματα.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο πολυτελές ξενοδοχείο The Margi βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, λίγα μόλις βήματα από τη θάλασσα, που διαθέτει μαρίνα για yachts και προσφέρει τη δυνατότητα για μια σειρά από beach activities και θαλάσσια sports. Το ξενοδοχείο διαθέτει διακριτική πολυτέλεια που εναρμονίζεται με τα μεσογειακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, προσφέροντας απόλυτες στιγμές ξεκούρασης, σε ένα μοναδικό περιβάλλον, με εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας και άρτιες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Διαθέτει ακόμα τρεις αίθουσες διασκέψεων (με δυνατότητα διάσπασης και δημιουργίας 8 ξεχωριστών αιθουσών) και τέσσερα εστιατόρια.
Το πρωινό του The Margi Hotel εμπεριέχει όλη την τεχνογνωσία την κουζίνας του ξενοδοχείου έχοντας σαν βάση τις εξαιρετικές πρώτες ύλες με πρωταγωνιστή την ελληνική επικράτεια.
Το πρωινό σερβίρεται στο εστιατόριο Nilaya, χωρητικότητας 100 ατόμων από τις 07:00 έως τις 11:00 πμ. Ο πρωινός μπουφές αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα ειδών ψωμιού, αλλαντικών ,τυριών και ζεστών παρασκευών όπως παραδοσιακές αυγόφετες.
Προσφέρονται καθημερινά παραδοσιακές πίτες, όπως μπουγάτσα με κρέμα και τυρί, στριφτό με σπανάκι, τοπικά γλυκά, όπως ρυζόγαλο, μηλόπιτα και ελληνικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια. Επίσης, σερβίρεται μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, ενώ όλα τα φρούτα είναι εποχής. Οι χυμοί που προσφέρονται είναι ελληνικής προέλευσης, και φυσικά όλα τα ροφήματα δίδονται στους πελάτες χωρίς χρέωση.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Γραβιέρα Κρήτης (ΠΟΠ)
Χοιρινή Ωμοπλάτη
Γιαούρτι Αγελαδινό
Μέλι Θυμαρίσιο
Μαρμελάδα Βερίκοκο
Πορτοκαλόπιτα
Σπανακόπιτα
Κουλουράκια Βουτύρου
Παξιμάδια Κριθαρένια (Κρίθινα)
Σταρένιο (Ψωμί Λευκό)
Ελαιόλαδο
Αχλάδια
Λουίζα
Ελληνικός καφές
Το πολυτελές Majestic Hotel βρίσκεται στην είσοδο των Φηρών, 7 χλμ. από το αεροδρόμιο και 9 χλμ. από το λιμάνι. Παρέχει μια ποικιλία από δωμάτια (όπως μια master σουίτα, μεζονέτες κλπ), ενώ όλες οι εγκαταστάσεις του είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ. Διαθέτει ακόμη, δύο εστιατόρια, δύο μπαρ, 3 πισίνες γλυκού νερού με υδρομασάζ (η μία θερμαινόμενη), παιδική πισίνα και παιδική χαρά, σπα, σάουνα, τζακούζι, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ανοιχτό αμφιθέατρο, δύο πλήρως εξοπλισμένα συνεδριακά κέντρα, 24ωρη reception και πρόσθετες υπηρεσίες (ενοικίαση αυτοκινήτων, κρατήσεις σε εστιατόρια, εκδρομές κλπ).
Το Majestic Hotel, στηρίζοντας την ελληνική αγορά και ειδικότερα αυτή των Κυκλάδων και σεβόμενο την αξία της σωστής διατροφής, σερβίρει στο πρωινό του παρασκευάσματα με γεύσεις και αρώματα Ελλάδας. Οι επιλογές στο εβδομαδιαίο μενού ελληνικού πρωινού είναι πάρα πολλές, ώστε οι πελάτες να μη στερηθούν καμία.
Εξάλλου, ο κάθε τόπος έχει να αναδείξει και κάτι διαφορετικό σε γεύσεις, αρώματα και παρουσίαση και για αυτό υπάρχει στο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου αναπηδούν γεύσεις από ελληνικά τυριά (όπως η μυζήθρα, η γραβιέρα και το μανούρι), η στραπατσάδα με ντομάτα, οι τοματοκεφτέδες με τα φημισμένα σαντορινιά τοματάκια, η κολοκυθερή, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω σε ποικιλία φρέσκων ψωμιών (όπως η λαδένια Κιμώλου), τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί (όπως τα φιστίκια Αιγίνης), οι πεντανόστιμες γλυκές και αλμυρές πίτες (πρασόπιτα, κολοκυθόπιτα, ανεβατό καλιτσούνι, σφακιανή πίτα, μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα κ.ά.), οι λουκουμάδες με μέλι, τα ξεροτήγανα, οι δίπλες, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς κλπ.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο 4 αστέρων ξενοδοχείο The Grove Seaside στο Ναύπλιο, βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία, σε μια έκταση γεμάτη ανθισμένα φυτά και δέντρα, προσφέροντας έναν συνδυασμό του φυσικού τοπίου με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Η γραφική τοποθεσία του στην παραλία της Πλάκας επιτρέπει στους επισκέπτες να χαλαρώσουν σε ένα από τα 140 κομψά δωμάτια του, που παντρεύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μοντέρνες πινελιές, έχοντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις.
To πρωινό του The Grove είναι προσεκτικά επιμελημένο και περιλαμβάνει τέσσερα είδη ψωμιού, τρία είδη κέικ, διάφορα κουλούρια και μπισκότα και άλλα αρτοσκευάσματα που προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς (όπως μουστοκούλουρα, κρουασάν βουτύρου και παξιμάδια).
Επιπλέον, προσφέρονται φρέσκες μαρμελάδες, φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι με μέλι ή γλυκό του κουταλιού, αλλαντικά και τυριά, διάφορες ποικιλίες ελιές (Καλαμών, πράσινες, θρούμπες) όπως και ελαιόλαδο. λαχανικά, αλμυρές και γλυκές πίτες, παρασκευές αυγών κ.ά.
Όλα αυτά, συνοδεύονται με χυμούς, διάφορα είδη καφέ (όπως ο ελληνικός) και ζεστά ροφήματα (σοκολάτα, κακάο, τσάι, χαμομήλι κ.ά.), καθιστώντας το πρωινό μια ξεχωριστή εμπειρία.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Κάθε Κυριακή, μετά το σερβίρισμα του πρωινού, στον χώρο του εστιατορίου η γιαγιά Καλλιόπη διδάσκει παραδοσιακές ελληνικές συνταγές για όλους όσους θέλουν να μυηθούν στην ελληνική γαστρονομία. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα το βραδινό του εστιατορίου είναι αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα προσφέροντας στους πελάτες του ξενοδοχείου την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά πιάτα.
{module Οι Συνταγές του Ξενοδοχείου|showtitle=1}
Το The Golden Age of Athens είναι ένα boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μία από τις πιο ασφαλείς και προσβάσιμες περιοχές της Αθήνας, προσφέροντας στους επισκέπτες του την αίσθηση της ελευθερίας και της ευκολίας να φτάνουν σε κάθε σημείο εμπορικού ενδιαφέροντος και πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης.
Στο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μία ποικιλία γεύσεων που περιλαμβάνει φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα, αυθεντικό γιαούρτι με επιλογή αποξηραμένων φρούτων και ξηρούς καρπούς. Αυθεντικές χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ελληνικό μέλι και ταχίνι.
Πάντα σερβίρεται μία χειροποίητη φρέσκο-ψημένη πίτα όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πατσαβουρόπιτα, κολοκυθόπιτα ή μπουγάτσα αλμυρή και στα γλύκα περιλαμβάνονται τα ελληνικά σιροπιαστά και μία επιλογή από ρεβανί, καρυδόπιτα και ρυζόγαλο.
Από την Ελληνική γωνία δεν λείπουν η ελληνική σαλάτα με φέτα και ελιές, τυροκαυτερή, φάβα και πιπεριές Φλωρίνης. Βέβαια δεν λείπει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Στην ποικιλία ψωμιών περιλαμβάνονται επίσης, κουλούρια Θεσσαλονίκης και παξιμάδια Κυθήρων. Στην διάθεση των πελατών υπάρχουν και προϊόντα ειδικής διατροφής ,χωρίς λακτόζη ή χωρίς γλουτένη και άλλα.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΜέλος των Small Luxury Hotels of the World, το Excelsior Hotel (Όμιλος Μακεδονικών Ξενοδοχείων), βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δίπλα ακριβώς στην πλατεία Αριστοτέλους και μόλις 5 λεπτά από τα πολυτελή καταστήματα της οδού Μητροπόλεως και Τσιμισκή, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες, καθώς και τους τουρίστες αναψυχής.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 34 κομψά και μοντέρνα δωμάτια, την υπερσύγχρονη συνεδριακή αίθουσα «Ισμήνη», το κεντρικό εστιατόριο «The Bistro», αίθουσα massage και το Central Spa by Apivita, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στο City Hotel.
Στο πρωινό του Excelsior Hotel, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών συναντά τη φροντίδα για τα προσεγμένα, ποιοτικά και τοπικά προϊόντα της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά, στο Roof Garden του Excelsior, προσφέρονται φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα όπως τσουρέκια, κουλούρια Θεσσαλονίκης και μπουγάτσες, φρέσκα φρούτα από την Ημαθία, την Πιερία και τη Χαλκιδική, μέλι Σιθωνίας, ταχίνι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Χαλκιδικής, τσάι Χολομώντα και μυρωδάτος ελληνικός καφές.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Όλο το χρόνο φτιάχνονται μενού με βάση τα ελληνικά φαγητά και κρασιά, με έμφαση σε αυτά της Βορείου Ελλάδας. Επίσης, το ξενοδοχείο προβάλλει τη μοναστηριακή κουζίνα σε συνεργασία με τον μοναχό Επιφάνιο, διοργανώνει διαδραστικά παιχνίδια με το κρασί Wine Bingo με τη συνεργασία του οινολόγου Στέλιου Δημητριάδη και προτείνει στους πελάτες, σε καθημερινή βάση, πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Το ‘The Bay Hotel & Suites’ είναι ένα κομψό συγκρότημα με δωμάτια ξενοδοχείου και σουίτες που χαρακτηρίζονται από έναν σύγχρονο μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Βρίσκεται μια ιδιωτική παραλία, μέσα σε φυσικούς κήπους.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο γραφικό θέρετρο του Βασιλικού, 14 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου και διαθέτει 112 καλαίσθητα, φωτεινά και άνετα δωμάτια με υπέροχη θέα στη θάλασσα ή το βουνό, φιλική εξυπηρέτηση και ήσυχη ατμόσφαιρα που το καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες, ζευγάρια και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Καθημερινά, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρεται πλούσιος πρωινός μπουφές με προϊόντα από τη Ζάκυνθο, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία από φρεσκοψημένα αρτοποιήματα με χαρακτηριστικότερα τα ζακυνθινά καρβέλια και τα ντόπια κρασάτα παξιμάδια με σταφίδες, τη γευστική πίτα ημέρας (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα, μπουγάτσα ή μηλόπιτα), φρέσκα λαχανικά, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παρασκευές φρέσκων αυγών ελευθέρας βοσκής, διάφορες ποικιλίες ελιάς, φέτα, τραχανάς με τυρί κ.ά.
Ο πρωινός μπουφές περιέχει πάντα και χαρακτηριστικά ελληνικά εδέσματα, όπως ρυζόγαλο και λουκουμάδες με μέλι ανθέων. Τέλος, προτείνεται στους επισκέπτες να δοκιμάζουν τις χειροποίητες μαρμελάδες, οι οποίες προσφέρονται σε μια αξιοσημείωτη ποικιλία που περιλαμβάνει πορτοκάλι, σύκο, περγαμόντο, φράουλα, κεράσι, ροδάκινο κ.ά!
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο The Athens Gate βρίσκεται στην Αθήνα (απέναντι από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός) και διαθέτει 99, σύγχρονα και πλήρως ανακαινισμένα, δωμάτια. Από αυτά, τα μπροστινά έχουν μοναδική θέα προς το ναό του Ολυμπίου Διός και την ανατολική Αθήνα, ενώ τα πίσω δωμάτια του 7ου ορόφου βλέπουν την Ακρόπολη. Ξεχωρίζει ακόμα το Bar-Restaurant με την εκπληκτική θέα σε όλη την Αθήνα, μια θέα που έχει χαρακτηριστεί ως η 4η καλύτερη στον κόσμο σύμφωνα με τα σχόλια των επισκεπτών στο tripadvisor.
Το πρωινό του Athens Gate σερβίρεται καθημερινά στο εστιατόριο του 8ου ορόφου. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει όλα τα εδέσματα του μπουφέ σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη ή τον Ναό του Ολυμπίου Διός. Ο μπουφές περιλαμβάνει ζεστά και κρύα είδη σε μεγάλη ποικιλία με τα ελληνικά προϊόντα να έχουν την τιμητική τους. Λιαστές τομάτες, ντολμαδάκια, σταφίδες, δύο είδη ψωμιού, κουλούρι Θεσσαλονίκης, αυγά τηγανιτά, ομελέτα, καθώς επίσης μπέικον, τέσσερα είδη δημητριακών είναι μόνο μερικά από τα 38 είδη που περιλαμβάνονται στο μπουφέ του ξενοδοχείου. Στο πρωινό περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα είδη καφέ, έξι είδη τσάι επιλογής του πελάτη, καθώς και ζεστή σοκολάτα για τους μικρούς φίλους.
Το Θεάρτεμις Παλλάς βρίσκεται στο Ρέθυμνο, σε μια πόλη με έντονη την ενετική και οθωμανική παρουσία, σε μια προνομιακή θέση, μόλις 200 μέτρα από την αμμώδη παραλία και 15 λεπτά από την παλιά πόλη. Κατά την άφιξη στο Θεάρτεμις Παλλάς, η ζεστή ατμόσφαιρα, η προσεγμένη διακόσμηση και το θερμό καλωσόρισμα, επιβεβαιώνουν την επιλογή του ξενοδοχείου από τους πελάτες.
Το ξενοδοχείο διαθέτει άνετα δωμάτια, εξαιρετικό εστιατόριο και σνακ μπαρ, πισίνες, κεντρικό σαλόνι και ένα έμπειρο και φιλικό προσωπικό που είναι πάντα κοντά στον πελάτη.
Η παραδοσιακή τοπική γωνιά αποτελεί ξεχωριστό τμήμα του πρωινού μπουφέ και διακοσμείται με στοιχεία της τοπικής παράδοσης. Εδώ, ο επισκέπτης θα συναντήσει διάφορα αφεψήματα, τα οποία εναλλάσσονται καθημερινά, όπως μαλοτήρα, δίκταμο, τίλιο, φλισκούνι, ανάμεικτα («σαρανταδέντρι») και φασκόμηλο. Ακόμη, σερβίρονται τυριά (όπως φέτα και γραβιέρα), γιαούρτι, δύο τοπικές ποικιλίες ελιάς, παξιμάδια, ξηροί καρποί, σταφίδες, σύκα, χουρμάδες κ.ά.
Στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν και διάφορα γλυκίσματα, όπως καλιτσούνια, σφακιανές πίτες, ταχίνι, χαλβάς, λουκουμάδες, μυζυθροπιτακια, λυχναράκια, δίπλες, βουτήματα, ξεροτήγανα, ρυζόγαλο, τηγανίτες και διάφορα γλυκά του κουταλιού.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρονται ελληνικές σπεσιαλιτέ, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη μεσογειακή διατροφή σε κάθε τους γεύμα και κυρίως στην κρητική γωνιά. Όλα τα εδέσματα είναι φτιαγμένα με κρητικό λάδι και με τοπικά προϊόντα, ενώ ο μεσημεριανός και ο βραδινός μπουφές έχουν πάντα ένα ή περισσότερα ελληνικά και τοπικά φαγητά. Επιπλέον, κατά την άφιξη των πελατών προσφέρονται κρασιά, ρακί, ξηροί καρποί, αμύγδαλα, φιστικί Αιγίνης κλπ.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΣτο ιστορικό χωριό των Καπετανιανών που φωλιάζει σε μια πέτρινη ράχη των Αστερουσίων, η Θαλόρη («θάλασσα» και «όρος») συνδυάζει τη γνήσια κρητική φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων σε βουνό και θάλασσα.
Η Θαλόρη αποτελείται από 20 παραδοσιακές οικίες που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, διατηρώντας την κρητική αρχιτεκτονική τους και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα.
Στο εστιατόριο σερβίρονται πιάτα της κρητικής κουζίνας από αγνά ντόπια υλικά, ενώ η λίστα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.
Η παράδοση και τα ντόπια προϊόντα σε συνδυασμό με τις συνταγές της γιαγιάς αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας του εξαιρετικό πρωινό της Θαλόρης.
Ο φιλοξενούμενος, ξεκινάει τη μέρα του με ένα δυναμωτικό κρητικό πρωινό το οποίο περιλαμβάνει, αν μη τι άλλο, φρέσκο ζυμωτό ψωμί που μπορεί να συνοδεύσει με ευωδιαστό μέλι, σπιτικές μαρμελάδες και φρέσκο βούτυρο από αιγοπρόβειο γάλα. Δε θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι οι ζεστές τηγανίτες, το φρέσκο γάλα και τα ντόπια τυροκομικά είδη, καθώς και γιαούρτι με φρούτα και παραδοσιακές πίτες με χόρτα του βουνού. Όλα αυτά συνδυάζονται απόλυτα με φρουτοσαλάτες και φυσικούς χυμούς πάντα με φρέσκα φρούτα εποχής.
Οι πρώτες ύλες προέρχονται από το μποστάνι και το κοπάδι του ξενώνα, καθώς και από ντόπιους μικρούς παραγωγούς των Αστερουσίων.
Στο Thalassa Beach Resort & Spa μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές του σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, χωρίς παιδιά, σε ένα ανακαινισμένο κομψό χώρο, ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες. «Ρομαντικές» εγκαταστάσεις για ζευγάρια, όπως χώροι περιποίησης για δυο, εκλεπτυσμένη κουζίνα με δυνατότητα γεύματος μπροστά στην παραλία, επιλεγμένες καθημερινές δραστηριότητες (όπως μαθήματα ελληνικής κουζίνας και σε σεμινάρια ελληνικών χορών), νυχτερινή ψυχαγωγία και πολυτελή δωμάτια με όλες τις ανέσεις μπορούν να κάνουν τη διαμονή μια αξέχαστη εμπειρία!
Η μέρα στο ξενοδοχείο ξεκινά με ένα πλούσιο πρωινό μπουφέ που μπορεί να απολαύσει κάποιος στο εστιατόριο Έλαιον. Το πρωινό περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία κρητικών και γενικότερα ελληνικών εδεσμάτων.
Εδώ, συναντά κανείς ποικιλία αρτοσκευασμάτων, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, χυμούς, φρουτοσαλάτες και λαχανικά εποχής, επιλεγμένα κρητικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, παρασκευές αυγών, ποικιλία αλλαντικών, κρητικό ελαιόλαδο, ελιές και πάστα ελιάς, παραδοσιακά γλυκά και, φυσικά, παραδοσιακές πίτες και γλυκίσματα (σφακιανές πίτες, καλιτσούνια με χόρτα ή μυζήθρα, λυχναράκια κλπ).
Το πρωινό περιλαμβάνει ακόμη, μαρμελάδες, μέλι, ταχίνι, φρέσκο βούτυρο, ροφήματα από βότανα, χειροποίητα μουστοκούλουρα κ.ά.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στο ξενοδοχείο σερβίρονται όλη τη μέρα ελαφριά σνακ. Επίσης λειτουργούν παραλιακή ταβέρνα και a la Carte εστιατόριο, ενώ τα κρασιά προέρχονται από τους καλύτερους αμπελώνες της Ελλάδας. Αρκετά από τα βότανα και τα μυρωδικά των γευμάτων προέρχονται από τις γλάστρες του ξενοδοχείου. Παράλληλα, διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες όπως show cooking, μαθήματα κρητικής κουζίνας και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Γραβιέρα Κρήτης (ΠΟΠ)
Απάκι
Γιαούρτι Πρόβειο
Μέλι Θυμαρίσιο
Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Γλυκό κουταλιού Κυδώνι
Μυζηθροπιτάκια
Κουλουράκια Μούστου
Παξιμάδια Σικάλεως
Ψωμί με προζύμι
Ελιές Καλαμών
Σταφύλια
Τσάι Βουνού (Μαλοτήρα, Καλοκοιμιθιά)
Ελληνικός καφές
Μόλις 4 χλμ. δυτικά των Χανίων και 80 μ. από την παραλία, το νεόκτιστο Talos Hotel προσφέρει άρτια εξοπλισμένα και ευρύχωρα καταλύματα στο παραθαλάσσιο χωριό των Αγίων Αποστόλων, ενώ το εστιατόριο των εγκαταστάσεων σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά και κρητικά πιάτα από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Επιπλέον, το ξενοδοχείο προσφέρει πολλές δυνατότητες για κολύμπι, καθώς βρίσκεται κοντά σε 3 παραλίες, ενώ οι Άγιοι Απόστολοι είναι μια από τις πιο πράσινες περιοχές του νησιού!
Το πρωινό στο ξενοδοχείο είναι “a la carte” και απαρτίζεται από φρεσκοστυμμένο χυμό ντόπιων πορτοκαλιών, ροφήματα (όπως ελληνικός καφές στο μπρίκι και τσάι του βουνού), φρέσκο βούτυρο Χανίων, χειροποίητες μαρμελάδες από κρητικά φρούτα, φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς (ιδιοπαραγωγής) και ένα επιπλέον έδεσμα που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης ανάμεσα σε αυγά ελευθέρας βοσκής με μπέικον CretaFarm, φρούτα και λαχανικά κυρίως από τη Νέα Κυδωνία Χανίων, τυριά Κρήτης, φέτα και γιαούρτι ή κρεατόπιτα, μπουγάτσα και σπιτικά καλτσούνια.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στον κήπο του ξενοδοχείου καλλιεργούνται βασιλικός, δυόσμος και μαϊντανός. Τα πάντα μαγειρεύονται στην κουζίνα, με εξαίρεση τα παγωτά που προέρχονται από τη ντόπια εταιρεία Ευσταθίου. Το μενού αποτελείται αποκλειστικά από ελληνικές και κρητικές συνταγές με εξαίρεση, ενίοτε, τη σως μανιταριών.
Επιτρέπεται η επίσκεψη στην κουζίνα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κατόπιν συνεννόησης είναι δυνατή η παραμονή για παρακολούθηση εκτέλεσης συγκεκριμένης συνταγής.
Τέλος, στη συνάντηση γνωριμίας, προσφέρονται δωρεάν τσικουδιά και ξηροί καρποί και δίδεται η δυνατότητα δοκιμής βαρελίσιου κρασιού ιδιωτικής παραγωγής.
End of content
No more pages to load