Chris & Eve

Το ξενοδοχείο Chris & Eve διακρίνεται για τον επαγγελματισμό, τη φιλική διάθεση και τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει, στοιχεία που το έχουν καταξιώσει στη συνείδηση των επισκεπτών του.

Ιδρύθηκε το 1985 και ως σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για την τουριστική υποδομή της Ροδόπης και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με πίστη και αφοσίωση στο όραμα του ιδρυτή του, Στέφανου Παπαναστασίου, το αμιγώς οικογενειακό ξενοδοχείο λειτουργεί ανελλιπώς από την ημέρα ίδρυσης του, συνεχίζοντας τα βήματα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης.

Anatolia Komotini

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Anatolia Komotini βρίσκεται στη καρδιά της Κομοτηνής, σε ένα ήσυχο αλλά συγχρόνως κεντρικό σημείο της κοσμοπολίτικης θρακιώτικης πόλης. Διαθέτει 53 δωμάτια (50 Superior rooms και 3 Suites) με minimal αισθητική και εξοπλισμένα με LCD Satellite TV, Mini Bar, εύκολη high speed πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρηματοκιβώτιο, ανατομικά στρώματα HYPNOS και πολλές άλλες παροχές. Ακόμα προσφέρει άνετο χώρο για parking αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο, το φημισμένο εστιατόριό του, caf?, bar και δύο αίθουσες εκδηλώσεων.

Alkyon Hotel

Στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, αλλά ταυτόχρονα και κοντά στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται το παραδοσιακό ξενοδοχείο Αλκυών. Διαθέτει 32 δωμάτια, πρόσφατα ανακαινισμένα, με θέα το Θρακικό Πέλαγος. Το Αλκυών μπορεί να γίνει ορμητήριο για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. στη Δαδιά ή το Δέλτα του Έβρου, αλλά και η βάση για επαγγελματικές δραστηριότητες, σ’ ένα φιλικό και διακριτικό περιβάλλον. Απέχει μόλις 2 χλμ από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και λίγα μέτρα από τον ιστορικό φάρο της πόλης.

Alexander Beach Hotel

Το Alexander Beach Hotel & Spa είναι μια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης με διεθνείς προδιαγραφές και παροχές όπου τα πάντα, από το gourmet εστιατόριο Symposio με το ασυναγώνιστο ελληνικό πρωινό με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και το Alexander Spa με τις εξειδικευμένες θεραπείες του ως τον παιδότοπο είναι φτιαγμένα, πάνω από όλα, με μεράκι.

Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε μία ασυναγώνιστη εμπειρία φιλοξενίας στα άνετα δωμάτια, στις πολυτελείς σουίτες και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις μας.

Γενισέα Κοιν.Σ.Επ.

Στο χωριό Γενισέα Ξάνθης δραστηριοποιείται η ομώνυμη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής και από το 2006 έχει αναβιώσει την παραδοσιακή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, καθώς και την επεξεργασία του πρωτογενούς προϊόντος για την παραγωγή πετιμέζι.

Το ζαχαροκάλαμο καλλιεργούνταν στην περιοχή στα μέσα του 20ού αιώνα από Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν παραδοσιακές καλλιέργειες των πατρογονικών τους περιοχών. Σταδιακά, η καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στην περιοχή εγκαταλείφθηκε, αλλά αναβίωσε χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών που βρήκε την κατάλληλη ποικιλία και προμηθεύτηκε πολλαπλασιαστικό υλικό για να παράξει  πετιμέζι.

Η καλλιέργεια και επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. Χρειάστηκε, λοιπόν, πολλή προσπάθεια και έρευνα για να αποκτηθεί η απαραίτητη γνώση. Τα πρώτα χρόνια όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά, με αποτέλεσμα τον μη βιώσιμο συνδυασμό του υψηλού κόστους παραγωγής και της χαμηλής παραγωγικότητας. Ωστόσο, με ίδια μέσα και προσωπική δουλειά, οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Γενισέας κατάφεραν να κατασκευάσουν την πρώτη μηχανή για τον καθαρισμό του στελέχους του ζαχαροκάλαμου – εξέλιξη που τους βοήθησε πάρα πολύ.

Μετα την προτροπή από καθηγητές πανεπιστήμιων όπως του Χαροκοπιού για την σπάνια διατροφική αξία του πετμεζιού προέκυψε η ανάγκη της σύστασης κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης μια και αυτή η μορφή ήταν κοντά στις δικές μας πεποιθήσεις, εφτά γυναίκες βάζοντας όλες μας τις οικονομίες πιστέψαμε σε αυτό και αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια να το κάνουμε γνωστό.

Το πετιμέζι, δηλαδή το σιρόπι από ζαχαροκάλαμο, είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε πολυφαινόλες, υψηλή αντιοξειδωτική δράση και μηδενική περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα. Η υψηλή ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος έχουν επιβεβαιωθεί από σχετικές μελέτες και αναλύσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων (Ι.ΤΕ.ΓΕ.Π.) και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Γενισέα» παράγει πετιμέζι, το οποίο διαθέτει στην αγορά αυτούσιο ή χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων παρασκευασμάτων. Φέτος εκπροσωπούμε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας με το υπουργείο βιομηχανίας ως καινοτόμα επιχείρηση.

Λουκάνικο Μοσχαρίσιο

Τα λουκάνικα ανήκουν στα παραδοσιακά αγαθά της χώρας μας. Στις ποικίλες γεύσεις τους ανακαλύπτει κανείς την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής. Στη Θράκη τα μοσχαρίσια λουκάνικα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά. Τα συναντάμε ιδιαίτερα στην Ανατολική Θράκη, όπου υπάρχουν αρκετά βοσκοτόπια με βοοειδή. Συνήθως έχουν χαμηλά ποσοστά λίπους και αυτό που κάνει τη διαφορά στη γεύση τους είναι τα μπαχαρικά, γι’ αυτό και θυμίζουν συχνά ανατολίτικα αλλαντικά. Είναι στεγνά και συχνά τα βρίσκουμε με πράσο, σκόρδο, κύμινο, μπούκοβο ή άλλα μπαχαρικά στην εκδοχή του πικάντικου ενώ για όσους δεν τα προτιμούν έτσι, υπάρχουν και οι ελαφριές εκδοχές με λιγότερα καρυκεύματα.

Τελεμές

Ο τελεμές είναι ένα είδος μαλακού λευκού τυριού, το οποίο οπτικά μοιάζει αρκετά με τη φέτα. Παρασκευάζεται από πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα σε περιοχές με έντονη κτηνοτροφία, όπως η Θράκη. Γευστικά ο τελεμές είναι αναγνωρίσιμος από την πιπεράτη και δροσερή γεύση του. Συχνά μπαίνει τριμμένος σε πίτες για να δώσει πιο έντονη γεύση ενώ καταναλώνεται και ως επιτραπέζιο τυρί. Κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και η συντήρησή του γίνεται αποκλειστικά σε δοχεία από λευκοσίδηρο, μέσα σε άλμη. Η διαφορά του με τη φέτα έχει να κάνει με τον τρόπο παρασκευής και το αλάτισμα. Θα λέγαμε πως ο τελεμές είναι μάλλον πιο συμπαγής και πιο όξινος. Η λιπαρότητά του εξαρτάται από το γάλα και τον τρόπο παρασκευής του.

Καβουρμάς

Ο καβουρμάς είναι αλλαντικό και κυριολεκτικά σημαίνει «καβουρδισμένο». Η λέξη έχει τούρκικη προέλευση, από το “kavurma”, που σημαίνει καβουρδίζω. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν κρέατος, με ιδιαίτερη γεύση λόγω της διαδικασίας παρασκευής του αλλά και υψηλή διατροφική αξία, τα οποία δικαιολογούν και την ακριβή τιμή στην οποία το βρίσκουμε. Αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος (κατσίκι, βουβάλι, πρόβατο ή μοσχάρι, ό,τι έχει η κάθε περιοχή) ανακατεμένα με το ζωμό τους και μαγειρεμένα με μπαχαρικά στο λίπος τους. Τρώγεται ωμός, κομμένος σε μικρά κομμάτια ή προστίθεται σε συνταγές δίνοντας την ιδιαίτερη γεύση του σε πίτες, ομελέτες κ.ά.. Πολλοί το κατασκευάζουν σπίτι τους και το διατηρούν σε δοχεία σκεπασμένο με το λίπος του.